Būna, kad žmonės arba mėgsta jas, arba nekenčia. Aš priklausau tiems, kurie kepenėles ir jų paštetus dievina - vištų, ančių, žąsų, ketinu dar išbandyti veršienos kepenėles. Šiandien gaminame švelniame grietinės ir daržovių padaže troškintas vištienos kepenėles.
Reikės:
Viščiukų kepenėlės 1 pakuotė
Miltai 100 g
Morkos 2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Grietinė 150 g
Krapai švieži/džiovinti
Druska, juodieji pipirai ~
Aliejus kepimui ~
Kepenėles nuplauname po tekančiu vandeniu, nupjaustome gyslas. Apvoliojame miltuose ir apkepame įkaitintame aliejuje. Vieną pusę barstome druska, kitą - juodaisiais pipirais. Kepame ant lėtos ugnies, uždengę dangčiu, kol apksrunda.
Tuo metu kitoje keptuvėje pakepiname labai smulkiai supjaustytas morkas ir svogūnus. Įdedame grietinės, paskaniname druska, pipirais ir negailėdami krapais. Į padažą sudedame kepenėles ir dar uždengę patroškiname 20-30 min.
Recepto idėja - Aštriai saldu.
O būtinai apvolioti miltuose reikia?
AtsakytiPanaikintio būtina apvolioti miltuose? O jei be miltų?
AtsakytiPanaikinti