2010 m. spalio 12 d., antradienis

Obuoliais ir slyvomis įdaryta kiaulienos nugarinė


       Visa šio kepsnio sėkmė tame, kokį nugarinės gabalą  pavyks gauti - skaniausias bus liesas, su kuo mažiau matomų lašinių. O pats receptas tai ne itin sudėtingai įgyvendinamas net virtuvės naujokams.

Reikės:
Kiaulienos nugarinė 1 kg
Džiovintos slyvos sauja
Obuoliai 2 vnt.
Juoda ruginė duona 1 riekelė
Maltas muskatas 1 a.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Aliejus ~

       Aštriu ir ilgu peiliu mėsoje įpjauname kišenę. Įtriname nugarinę druska, pipirais ir muskatu. Duoną padžioviname ir susmulkiname į trupinėlius. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome kubeliais. Slyvas pamirkome kelias minutes karštame vandenyje ir supjaustome išilgai. Sumaišome obuolius ir slyvas su duonos trupiniais ir šiuo įdaru prikemšame mėsą. Pjūvį užsiuvame virtuviniu siūlu arba užsmeigiame mediniais pagaliukais. Apkepame mėsą iš visų pusių keptuvėje, gerai įkaitintame aliejuje. Tada dedame į skardą, užpilame puodeliu vandens ir kepame 200 C temperatūros orkaitėje apie 20 min. Paskui ugnį sumažiname iki 180 C ir kepame dar 50-60 minučių.

2 komentarai: