2017 m. sausio 25 d., trečiadienis

Keptos daržovės su rikotos ir kumpio įdaru



        Įdarytos daržovės - turbūt mano visų laikų mėgiamiausias patiekalas. Šiandien išbandžiau naujai atrastą įdarą - rikotos ir kumpio piure. Aš kepiau paprikas ir pomidorus, bet įdaras labai tiktų ir cukinijoms, gal net ir baklažanams :)

Reikės:
Paprikos 1 vnt.
Pomidorai 3 vnt.
Rikota 1/2 indelio
Paukštienos kumpis 2 riekelės
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 2 sk.
Tarkuotas parmezano sūris 2 v.š.
Raudonėliai, bazilikai~
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

       Pomidorams nupjauname viršūnes ir išskaptuojame. Apverčiame, kol ruošime įdarą - kad išbėgtų sultys. Paprikas perpjauname pusiau, ir nublanširuojame kelias minutes verdančiame vandenyje.
       Įdarui svogūną apkepiname ant aliejaus, tada sudedame kumpio kubelius. Pakepame, kartu sudėjau pomidorų minkštimą, bazilikų, raudonėliu, česnako skilteles. Kai apkeps, viską sutriname blenderiu su rikota ir parmezanu. Kepimo skardą pašlakstome aliejumi. Daržoves iš vidaus pabarstome druska, pipirais. Prikemšame įdaro ir kepame 190 C orkaitėje 20 minučių. Skanaus :)



2017 m. sausio 23 d., pirmadienis

Avokadų humusas



       Sotūs ir maistingi pietūs per 5 minutes :)

Reikės:
Konservuoti avinžirniai 1 ind.
Česnakas 2 sk.
Avokadai 2 vnt.
Alyvuogių arba sezamo aliejus 4 v.š.
Tahini pasta 4 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Maltos saldžiosios paprikos~
Čili~
Sezamo sėklos~
Citrinos sulčių 2 v.š.

       Avokadus ir česnako skilteles nulupame, dedame kartu su avinžirniais į blenderį. Sudedame visus prieskonius ir sutriname, Tiekiame su daržovių lazdelėmis arba skrebučiais.
       Recepto idėja iš Pinterest.


2017 m. sausio 19 d., ketvirtadienis

Graikiškas bulvių ir cukinijų apkepas su varške



       Tai Kretos patiekalas, kuris vadinasi Haniotiko Boureki. Originaliame recepte siūloma daryti su feta perpus maišyta su rikota, bet aš nusprendžiau, kad lietuviška varškė kaip niekad gerai čia tiks :)

Aš dariau pusę normos ir ėmiau:
Cukinija 1 vnt.
Bulvės 2 vnt.
Varškė 180 g
Česnakas 1 sk.
Druska, juodieji pipirai~
Mėtos šviežios arba džiovintos~ 
Raudonėliai 1/2 a.š.
Miltai 2 v.š.
Alyvuogių aliejus~

       Bulves supjaustome labai plonomis riekelėmis, cukinijas - šiek tiek storesnėmis. Bulves sumaišome dubenėlyje su alyvuogių aliejumi ir druska. Kepimo indą patepame aliejumi. Bulvių griežinėlius pavoliojame miltuose ir išklojame kepimo indo dugną (klojame vieną šalia kito, vienu sluoksniu). Cukinijas taip pat - pamaišome su aliejumi ir druska, pavoliojame miltuose ir dedame į kepimo indą ant bulvių (cukinijos gali krašteliais "persikloti"). Pagardiname prieskoninėmis žolelėmis ir įspaudžiame česnako. Varškę išsukame su druska, dedame pusę varškės ant cukinijų (tiesiog šaukštu, gabalais). Pakartojame antrą sluoksnį bulvių, cukinijų ir varškės. Viršutinę varškę delnu paspaudžiame ir apšlakstome aliejumi. Aš kažkur dar mačiau šio recepto versiją, kur siūloma paviršių apibarstyti tarkuotu parmezanu (aš taip ir padariau) ir dar tarp daržovių įpjaustyti saulėje džiovintų pomidorų (šįkart nedėjau, bet manau nepamaišytų). Kepame 180 C orkaitėje 45-55 min.
       Recepto šaltinis - Greek Food TV




2017 m. sausio 16 d., pirmadienis

Ryžiai su avokadų salsa ir česnakinėmis krevetėmis



2 porcijoms reikės:
Avokadai 1 vnt.
Pomidorai 1 vnt.
Raudonieji svogūnai 1 v.š. (smulkintų)
Citrinos sulčių 1 v.š. salsai + 1 v.š. krevetėms
Druska, juodieji pipirai~
Krevetės 16 vnt.
Česnakas 1 sk.
Sviesto gabalėlis, aliejus~
Ryžiai garnyrui~

       Avokadą ir pomidorą supjaustome kubeliais, įmaišome smulkintų svogūnų, druskos, pipirų, po šaukštą citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus. Krevetes apverdame sūdytame vandenyje su krapais ir citrinos sultimis. Paskui nukošiame ir apkepame ant sviesto su česnaku. Į lėkštes dedame virtų ryžių, į vidurį - avokadų salsos ir viską papuošiame keptomis krevetėmis.




2017 m. sausio 13 d., penktadienis

Pusryčių skrebučiai su avokadu ir plaktu kiaušiniu



Reikės:
Duona grūdėta, 2 riekelės
Kiaušiniai 2 vnt.
Avokadai 1/2 vnt.
Citrinos sulčių 1 a.š.
Druska, juodieji pipirai~
Pomidorai, raudono svogūno~

       Kiaušinius išplakame su druska ir šlakeliu vandens (arba pieno). Iškepame ant trupučio aliejaus maišytą kiaušinienę. Pagardiname šviežiai maltais pipirais. Avokadą supjaustome gabaliukais arba sutriname šakute su druska, citrinos sultimis. Įmaišome šaukštą smulkiai pjaustytų raudonųjų svogūnų. Duonos riekeles paskrudiname, aptepame sviestu, ant viršaus dedame avokadus, kiaušinius ir pomidorus. 


2017 m. sausio 11 d., trečiadienis

Vištienos ir makaronų apkepas su brokoliais



      Didžiulis apkepas, kurio visada lieka antrai dienai :)

Reikės:
Vištienos filė 1 vnt.
Brokoliai 1/2 vnt.
Žiediniai kopūstai 1/2 vnt.
Makaronai rageliai 400 g
Grietinėlė 200 g
Tarkuotas "Džiugo" sūris 100 g
Džiūvėsėliai 4 v.š.
Česnakas 2sk.
Vištienos prieskoniai~
Druska, juodieji pipirai~
Maltas muskatas, krapai ~
Sviestas, aliejus kepimui~

       Vištieną supjaustome mažais kubeliais, ištriname su prieskoniais, tarkuotu česnaku ir apkepame ant šlakelio aliejaus su trupučiu sviesto. Iškeptą vištieną užpilame grietinėle, pagardinamemuskatu, krapais. Brokolius ir žiedinius kopūstus apverdame sūdytame vandenyje, kai nukošime dar peiliu pasmulkiname ir suverčiame į vištienos troškinį.
       Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės. Kepimo indą ištepame sviestu arba aliejumi, dedame pusę makaronų, pusę vištienos su daržovėmis, vėl sluoksnį makaronų ir suverčiame likusią vištieną su visomis sultimis (skysčio turi būti nemažai, bet apkepas ir neturi "plaukti" - jeigu atrodo sausoka, galima dar įpilti samtelį vandens kuriame virė makaronai). Paviršių užbarstome tarkuotu sūriu sumaišytu su džiūvėsėliais ir kepame 190 C orkaitėje, kol sūris gražiai apskrus. Skanaus!

2017 m. sausio 9 d., pirmadienis

Užkandėlė su keptu moliūgu ir rikota




       Tokie mini sumuštinukai su keptu moliūgu, rikota, spanguolėmis ir riešutais. Dariau Naujųjų metų vakarėliui prie vyno.

Reikės:
Moliūgas Butternut squash 1 vnt.
Česnakas 2 sk,
Balzaminis actas 2 v.š.
Alyvuogių aliejus 2 v.š.
Kalendra 1 a.š.
Druska, juodieji pipirai~
Rikota 1/2 ind. (~100 g)
Spanguolės džiovintos (arba šaldytos) saujelė
Graikiniai riešutai, sauja
Balzamiko kremas

       Moliūgą supjaustome plokščiais gabalėlais. Sumaišome marinatą iš aliejaus, balzaminio acto, prieskonių ir česnako. Apvoliojame moliūgą gautame marinate, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 190 C orkaitėje kol apskrus (15-20 min.). Rikotą išsukame su trupučiu druskos. Džiovintas spanguoles užmerkiame 5 minutėms į karštą vandenį. Moliūgo gabalėlius užtepame rikota, ant viršaus dedame kelias spanguoles ir graikinio riešuto puselę.



2017 m. sausio 6 d., penktadienis

Kepti obuoliai su česnakine varške



       Kepti obuoliai su pikantišku įdaru - nebloga užkandėlė arba pusryčiai. Man skaniau jie šalti, negu ką tik iš orkaitės.

2 porcijoms:
Obuoliai 4 vnt.
Varškė 180 g
Česnakas 2 sk.
Kiaušiniai 1 vnt.
Krapai, petražolės~
Druska, juodieji pipirai~

       Obuolius perpjauname pusiau, išskobiame sėklalizdžius (ir dar šiek tiek, kad būtų gilesnė duobutė). Varškę išsukame su kiaušiniu, pridedame kapotų žolelių, druskos, pipirų, išspaudžiame česnako. Dedame į skardelę, įpilame stiklinę vandens ir kepame 200 C orkaitėje 30 min.
       

2017 m. sausio 4 d., trečiadienis

Su žolelėmis keptas upėtakis



        Mano receptas, kaip orkaitėje iškepti skanią žuvį - čia tiems atvejams, kai turiu ne filė, bet visą žuvi su galva. Pagal tą patį receptą kepu upėtakį ir lašišą.

Reikės:
Vaivorykštinis upėtakis 1 vnt.
Citrinos 1 vnt.
Česnakas 3 sk.
Čiobreliai, rozmarinai, bazilikai
Krapai, petražolės
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

       Mažame dubenėlyje sumaišome žoleles su keliais šaukštais  aliejumi, druska, pipirais, įspaudžiame česnako skilteles ir truputį citrinos sulčių (pusę citrinos išspaudžiu, o likusią supjaustau griežinėliais). Žuvies galvą nupjauname, o per visą ilgį padaraome keletą įpjovų. Gerai ištriname marinatu žuvies vidų ir įšorę, į vidų sudedame citrinos riekeles. Ant kepimo skardos pilame trputį aliejaus, įdedame žuvį ir kepame 180 C orkaitėje 45-50 min. Šalia garnyrui dažniausiai kepu daržovių - bulvių, morkų, šįkart - saldžiąsias bulves, cukiniją ir papriką.   

2017 m. sausio 2 d., pirmadienis

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena



    Padeda atgauti jėgas po vakarėlio...

Reikės:
Vištienos krūtinėlės filė 1/2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Morkos 1 vnt.
Bulvės 2 vnt.
Rauginti kopūstai 200 g
Česnakas 2 sk.
Druska, juodieji pipirai~
Laro lapai 2 vnt.
Cukrus 1 a.š.
Aliejus~

       Vištieną įtriname druska, pipirais ir apkepame aliejuje. Sudedame smulkintus svogūnus, tarkuotas morkas ir dar pakepame. Perdedame į puodą, užpilame karštu vandeniu, įdedame lauro lapelius, druskos, pipirų. Kai užvirs sudedame kubeliais pjaustytas bulves. Kai užvirs, sudedame raugintus kopūstus, cukraus šaukštelį. Įspaudžiame česnako. Pabaigoje paragaujame, ar netrūksta druskos arba rūgštumo (aš papildomai įpyliau dar šaukštą acto). 
       Recepto idėja 1000 receptų


2016 m. gruodžio 30 d., penktadienis

Bulvių ir cukinijų blynai su rūkyta lašiša



Reikės:
Bulvės 4 vnt. (mažos)
Cukinijos 1 vnt. (didelė)
Svogūnai 1 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Manų kruopos 2 v.š.
Pienas 150 ml
Druska, juodieji pipirai~
Aliejus kepimui~
Rūkyta lašiša 100 g
Grietinė

       Bulves smulkiai sutarkuojame. Kai išsiskirs sultys, nuspaudžiame. Užplikome tarkius verdančiu pienu. Cukinijas taip pat smulkiai sutarkuojame ir nusausiname sultis. Sumaišome su bulvių tarkiais. Įdedame kiaušinių, manų kruopų, smulkintą svogūną, druskos ir pipirų. Kepame blynus įkaitintame aliejuje. Patiekiame su rūkytos lašišos griežinėliais ir grietine. 

2016 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

Žiemos salotos su vištiena ir džiovintais vaisiais



       Kai žiemą daržovių ne per daugiausia, gaminu vištienos salotas su vaisiais - citrusiniais ir džiovintais. Labai skanu, gaminsiu tokias Naujųjų metų vakarėliui. Šventiniam stalui būtų gražu patiekti žaliuose salotų lapuose...

2 porcijoms:
Vištienos krūtinėlė 1/2 vnt.
Greipfrutai raudonieji 1 vnt.
Apelsinai 1 vnt.
Džiovintos slyvos 10 vnt.
Džiovinti abrikosai 8 vnt.
Graikiniai arba anakardžių riešutai sauja
Česnakas 1 sk.
Druska, juodieji pipirai~
Aliejus~

       Vištieną supjaustome gabalėliais, įtriname druska, pipirais, česnako skiltele ir apkepame. Džiovintus vaisius užplikome karštu vandeniu, po 5 min. nukošiame ir perpjauname pusiau. Greipfrutus ir citrinas supjaustome skiltelėmis, odeles pagal galimybes nuimame (nuo greipfrutų jos nusiima labai lengvai savaime, nuo apelsinų sunkiau, tai aš ir negaišau...). Dedame į lėkštes vištieną, citrusinius ir džiovintus vaisius, užbarstome riešutų.


2016 m. gruodžio 26 d., pirmadienis

Keptos jūrų šukutės



       Truputis egzotikos... Prieš šventes didžiulė jūros gėrybių pasiūla mūsų prekybos centruose. Nedažnai tokias perku, šukutės labai brangios, bet ir labai skanios -  man kaip didelei kalmarų gerbėjai patiko, skonis primena kalmarus. Gaminau labai paprastai - apkepiau ant sviesto, truputį šafrano, garnyrui - morkų ir cukinijų "jarzynka".

2 porcijoms:
Jūros šukutės 150 g
Morkos 1 vnt.
Cukinijos 1/2 vnt.
Šafrano žiupsnelis
Krapai~
Česnakas 1 sk.
Sviestas + aliejus kepimui~
Druska, juodieji pipirai~

       Šukutes nuplauname, nusausiname, pabarstome druska, šviežiai maltais pipirais ir šafranu. Morkas ir cukinijas supjaustome mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir gabalėlį sviesto. Pirma suberiame ir pakepame daržoves, pagardiname druska, krapais, įspaudžiame česnako skiltelę. Kai daržovės suminkštės, išimame kiaurasamčiu ir atidedame į lėkštę. Tada kepame šukutes - jos iškepa taip pat greitai kaip ir žuvis, po kelias minutes iš abiejų pusių. Tiekiame su virtais ryžiais ir keptomis daržovėmis.

2016 m. gruodžio 23 d., penktadienis

Rizotas su vištiena ir moliūgu



Reikės:
Vištienos krūtinėlė 1/2 vnt.
Moliūgo gabalėlis (obuolio dydžio)
Svogūnai 1 vnt.
Ryžiai 10 v.š.
Sviestas 2 v.š.
Česnakas 2 sk.
Vištienos prieskoniai~
Krapai, bazilikai~
Daržovių sultinio 1 kub.
Aliejus~
Druska, pipirai~
Tarkuotas "Džiugo" sūris 4 v.š. 

       Vištieną supjaustome kuo smulkesniais gabalėliais, įtriname prieskoniais ir kepame ant šlakelio aliejaus ir šaukšto sviesto. Kai truputį apkepa, sudedame smulkintus svogūnus, Kai suminkštės sudedame mažais gabaliukais pjaustytus moliūgus. Uždengę patroškiname, įspaudžiame česnako, krapų, bazilikų. Sudedame ryžius, druskos, pipirų, permaišome. Užpilame porą samtelių daržovių sultinio ir verdame ant vidutinės ugnies vis pamaišant. Po truputį vis įpilame sultinio ir maišome, kol rizotas gerai išsitroškins ir taps kreminis. Pagardiname tarkuotu sūriu ir nukeliame nuo ugnies.  


2016 m. gruodžio 21 d., trečiadienis

Keptos cukinijų riekelės su tuno salotomis



Cukinijos tešloje:
Cukinijos 2 vnt. (mažos)
Kiaušiniai 1 vnt.
Miltai 2 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Aliejus~

Tuno salotos:
Tunas sūryme1 ind.
Kiaušiniai virti 1 vnt.
Agurkai 1 vnt.
Majonezas 1 v.š.
Druska,juodieji pipirai~

       Iš miltų, kiaušinio ir trupučio vandens sumaišome blynų tešlą. Dedame druskos, pipirųir merkiame cukinijų riekeles (pjaustytas gana storai). Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame cukinijų riekeles iš abiejų pusių. 
       Tuną gerai nusunkiame, sumaišome su smulkiai pjaustytu agurku kiaušiniu, majonezu, druska, pipirais. Dedame į lėkštę keptus cukinijų griežinėlius ir ant viršaus - po šaukštą tuno salotų.


2016 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Itališka vištiena Pizzaiola



       Šiandien labai lengvas ir greitai paruošiamas patiekalas - vištiena kepta itališkai, su pomidorais ir mocarela.

Reikės:
Vištienos filė 600 g
Mocarela 125 g
Pomidorai vyšniniai 100 g
Raudonėlis~
Česnakas 1 sk.
Druska, pipirai~
Aliejus

       Vištieną supjaustome gabalėliais, pagardiname druska, pipirais ir raudonėliu. Kepame aliejuje, kol gražiai pagels. Įspaudžiame česnako skiltelę. Tada sudedame pomidoriukus ir dar pakepame kelias minutes. Pabaigoje sudedame kubeliais pjaustytą mocarelą ir uždengiame dangčiu. Kai sūris išsilydys - patiekalas paruoštas.
       Recepto šaltinis - Rita in the Italian Kitchen.




2016 m. gruodžio 16 d., penktadienis

Baklažanai užkepti su maltos mėsos ir sūrio padažu



       Baklažanai Bolognese :) ... Tokį patiekalą neseniai valgiau Kretoje, nežinau kaip jis vadinasi, tiesiog vieną kartą juos patiekė mūsų viešbutyje per vakarienę. Man be galo patiko, nusprendžiau kažką panašaus sukurti pati namuose. Beje, mano vyras nemėgsta baklažanų todėl tokiu pačiu principu supjausčiau keletą bulvių riekelėmis ir kartu iškepiau.

Reikės:
Malta jautiena 300 g
Baklažanai 2 vnt. (arba 1 baklažanas + 3 bulvės)
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 3 sk.
Maltos saldžiosios paprikos~
Čiobreliai~
Pomidorų pasta 2 v.š
Aštrus pomidorų padažas 2 v.š.
Grietinė 1 v.š.
Miltai 1 a.š.
Parmezano sūris 4 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

       Aliejų įkaitiname keptuvėje ir apkepame smulkintus svogūnus su  smulkiai pjaustytais česnakais. Sudedame mėsos faršą ir kepame, pagardiname druska ir prieskoniais. Paskui įmaišome pomidorų pastą, padažą, grietinę. Aš dar sutirštinau miltais su šlakeliu sultinio, kad padažas būtų klampus. Nukeliame nuo ugnies ir įmaišome tarkuotą sūrį.
      Kol kepa faršas, pasiruošiame daržoves - baklažanus supjaustome storomis riekelėmis, pabarstome druska, palaikome 10 min. kol išsiskirs sultys ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Bulves supjausčiau storomis riekelėmis ir 5 minutėms įmečiau į verdantį pasūdytą vandenį, paskui nukošiame ir gerai nusausiname.
       Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir pašlakstome aliejumi. Dedame daržovių riekeles, ant jų šaukštu dedame mėsos įdarą. Kepame 180 C orkaitėje 25-30 min.
        P.S. Ateičiai dar man kilo tokia idėja, kad nepamaišytų įterpti po griežinėlį pomidoro...



2016 m. gruodžio 14 d., trečiadienis

Falafeliai



        Šiandien labai populiarus receptas - maltinukai iš avinžirnių - stebiuosi, kaip aš jo neišbandžiau anksčiau :) Falafelių receptų yra daugybė, kai kas daro iš konservuotų avinžirnių, aš kepiau iš virtų. Teisingiausias būdas yra pernakt išmirkytus avinžirnius sumalti kombainu ir, pridėjus prieskonių, gruzdinti aliejuje.

Reikės:
Avinžirniai 200 g
Svogūnai 1/2 vnt.
Česnakas 3 sk.
Citrinos sultys 2 v.š.
Petražolės 2 saujos
Paprikos, čili, kuminas, karis~
Druska, juodieji pipirai~
Miltai 1 v.š.
Soda 1/2 a.š.
Aliejus kepimui~

       Avinžirnius užmerkiame 12-24 val. Paskui aš juos išviriau, bet nebūtina. Gerai nusunkiame, sudedame smulkintus svogūnus, česnaką, prieskonius, žoleles, citrinos sultis, miltus ir sodą. Kombainu susmulkiname viską iki smulkių trupinių, bet ne tyrės. Formuojame apvalius kukulius, paspaudžiame plokščiai, kad gautume blynukus ir kepame gerai įkaitintame aliejuje. Į keptuvę aš pyliau daug aliejaus, kad būtų maždaug iki pusės apsemti, kai kas verda aliejuje pilnai apsemtus. Skanaus!




2016 m. gruodžio 12 d., pirmadienis

Agurkinė sriuba su frikadelėmis



Reikės:
Malta jautiena 300 g
Perlinės kruopos 1/2 st.
Svogūnai 1/2 vnt.
Morkos 1 vnt.
Rauginti agurkai 4 vnt. (mano buvo mažiukai)
Bulvės 1 vnt. (didelė)
Druska, juodieji pipirai~
Krapai, bazilikai~
Lauro lapai 2 vnt.
Aliejus~

       Mėsos faršą suminkome su druska, pipirais, krapais, bazilikais. Šlapiomis rankomis formuojame mažučius kukulius ir dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Kartu įmetame lauro lapelius, paverdame 10 min.
       Dideliame puode įkaitiname truputį aliejaus, apkepame smulkintus svogūnus. Kai svogūnai suminkštės, dedame stambiai tarkuotas morkas ir smulkintus agurkus. Pakepame, užpilame stikline vandens. Bulves supjaustome kubeliais. Dedame į sriubą bulves, virtas perlines kruopas, sudedame mėsos kukulius. Sultinį, kuriame virė kukuliai perkošiame ir norimą kiekį supilame į sriubą - aš pilu dalį sultinio, dalį vandens lygiomis dalimis. Pasūdome pagal skonį druska, pagardiname pipirais, kad būtų daugiau rūgštelės, įpilame truputį marinato iš agurkų stiklainio. Tiekiame su grietine ir juoda duona.


2016 m. gruodžio 9 d., penktadienis

Avižinė košė su karamelizuotu čili bananu



       Iš pačio ryto - šiek tiek egzotikos. Bananas apkeptas su čili pipirais, cinamonu, sezamu ir ruduoju cukrumi - kaip jis čia tiko!!! Jeigu vis dėlto čili nuo ryto jus šiek tiek baugina, manau labai skanu būtų dėti vietoj čili - kvapiųjų pipirų.

Reikės:
Avižiniai dribsniai 3 v.š.
Pienas 100 ml
Druska, cukrus - žiupsnelį

Pagardui:
Bananai 1 vnt.
Sviestas 1 v.š.
Sezamo sėklos 1 v.š.
Rudas cukrus 1 a.š.
Cinamonas, čili arba kvapieji pipirai~

        Avižinę košę išverdame kaip įprastai. Aš visada verdu su pienu ir vandeniu, santykiu 1:1. Pagardiname druska ir cukrumi. Bananą supjaustome išilgai ir perpus. Mažoje keptuvėje išlydome gabalėlį sviesto, dedame bananus, sezamus, beriame prieskonius. Kepame kelias minutes, pavartome bananą, kad iš visų pusių apgaubtų prieskoniai ir tirštas padažas. Dedame į lėkštes košę, ant viršaus - bananus, galima papuošti šviežiomis uogomis.
        Recepto idėja - Aštriai saldu.