Turėjau likutį baklažanų troškinio, todėl sukomponavau tokią lėkštę Antipasti (nors man tai buvo ne užkandis, o pilnai sotūs pietūs).
Tuno salotoms:
Lapinės salotos 2 lapai
Pomidorai 1 vnt.
Raudonieji svogūnai 1/4 vnt.
Konservuoti artišokai 3 vnt.
Morka 1 vnt. (smulkiai sutarkuota)
Juodos alyvuogės, saujelė
Tunas 1/2 ind.
Užpilui: druska, juodieji pipirai, alyvuogių aliejus, citrinos sultys, išspausta česnako skiltelė
Caponata troškinio receptas čia.
Crostini skrebučiams:
Itališka Ciabatta bandelė 1 vnt.
Mocarela 1/2 rutuliuko
Alyvuogių aliejus ~
Raudonėliai džiovinti ~
Bandelę perpjauname, apšlakstome aliejumi ir dedame ant skardos, išklotos folija. Paskrudiname orkaitėje, pabaigoje uždedame mocarelos, raudonėlių ir dar trumpam kišame į orkaitę, kad išsilydytų.
Į lėkštes serviruojame salotas, pašlakstome užpilu, (tuną ir alyvuoges gražiai išdėliojame ant viršaus). Šalia dedame Caponata troškinio ir mocarelos skrebučius.
Recepto šaltinis - čia.