2016 m. birželio 17 d., penktadienis

Lazanija su moliūgu ir vištiena



Vištienos krūtinėlė 1/2 vnt.
Moliūgas 400 g
Svogūnai 1/2 vnt.
Česnakas 1 sk.
Miltai 5 v.š.
Parmezano sūrio ~
Maltas imbieras, karis
Druska, juodieji pipirai

Bešamelio padažui:
Sviestas 100 g
Pienas 1 l
Miltai 100 g
Muskato, druskos~

       Vištienos krūtinėlę supjaustome plonomis juostelėmis, sumaišome su miltais ir trupučiu druskos. Keptuvėje įkaitiname aliejų, apkepiname vištieną. Tada sudedame smulkintus svogūnus ir česnaką. Moliūgo minkštimą supjaustome kubeliais, beriame į keptuvę. Sudedame prieskonius, druską. Troškiname įpylę 1/2 stiklinės vandens apie 10 min. 
       Padažui atskirame puode ištirpiname sviestą. Suberiame miltus ir intensyviai maišome, kol gausime košelę. Įpilame dalį šilto pieno, tolygiai išmaišome. Vėl pilame pieną ir skiedžiame košelę. Kaitiname nuolat maišant, kol padažas sutirštės iki reikiamos konsistencijos. Pasūdome, pagardiname muskatu. 
       Į kepimo formą pilame samtelį padažo, klojame sausus lazanijos lakštus. Ant jų pilame vėl nedaug Bešamelio, dosniai vištienos su moliūgu, pabarstome tarkuotu parmezanu. Vėl dedame lazanijos lakštus ir sluoksniuojame taip pat, kol sudėsime visą įdarą (3 sluoksnius). Paskutinis sluoksnis turi būti lakštai, gausiai aplieti bešameliu - lazanijos turi "mirkti" padaže, nes kepant jos sugers daug skysčio. Gautą lazaniją gražiai apibarstome parmezanu ir kepame 180 C orkaitėje apie 40 min. Leidžiame pastovėti apie 10 min. ir patiekiame,
       Recepto šaltinis - Italian's wife.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą