2016 m. birželio 24 d., penktadienis

Avietinis sūrio pyragas su baltuoju šokoladu



       Šitą receptą seniai nusižiūrėjau TV laidoje, kur varžėsi IKI dalyviai su Linu Samėnu (mano visų laikų mėgiamiausias lietuvių TV laidų šefas). Tuomet visi šį pyragą labai išgyrė, išbandžiau ir nenusivyliau. Šiek tiek pakeitimų dar įvedžiau pagal save ir įtraukiau į nuolatinių desertų sąrašą :)

24 cm formai:
Sausainiai (pvz. Selga) 250 g
Sviestas 80 g
Mascarpone 500 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Kondensuotas pienas 1 ind.
Aviečių žele 1 pak.
Baltas šokoladas 50 g

       Sausainius sutrupiname kombainu, sumaišome su tirpintu sviestu ir išklojame tortinės dugną. Gerai suspaudžiame ranka ir kepame 10 min. 180 C orkaitėje. Kremui maskarponę išsukame su kiaušiniais ir kondensuotu pienu. Sūrio pyragams geriau nenaudoti mikserio, maišyti ranka, kad neperplaktumėte kremo ir jis nesubliukštų. Supilame kremą ant pravėsusio pagrindo ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Želę paruošiame pagal nurodymus ant pakuotės, ir pravėsusią supilame ant pyrago. Paliekame sustingti bent 4 val. 
       Vasarą vietoje želė, galima naudoti šviežias trintas avietes su cukrumi.  Papuošimui aš tiesiog patarkuoju baltojo šokolado. Bet jeigu norite įmantresnio deserto - kaip rodė minėtoje laidoje - galima pagaminti baltojo šokolado padažą, kuriuo apliesite sūrio pyragą. Tam reikia ištirpinti baltąjį šokoladą ir į jį įmaišyti kapotų šviežių bazilikų. Gaunasi toks įmantraus skonio, pavadinčiau tai "edgy" desertas. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą