2016 m. gegužės 8 d., sekmadienis

Spring rolls suktinukai



Ryžių lapai 1 pak.
Agurkai 3 vnt.
Morkos 3 vnt.
Ryžių makaronai 100 g
Krevetės 200 g
Svogūnų laiškai 50 g
Česnakai 1 sk.
Ryžių actas 2 v.š.
Rudasis cukrus 2 ą.š.
Imbieras tarkuotas 2 a.š. (geriau šviežias)
Čili pipirai 1 vnt. (be sėklyčių)
Citrinos 1/2 vnt. (sultys)
Druska, juodieji pipirai~

       Agurkus ir morkas sutarkuojame šiaudeliais ir užmerkiame marinate 15 min. Marinatui ištirpiname stiklinėje vandens rudąjį cukrų ir ryžių actą. Ryžių makaronus užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 3 min. (arba žr. kaip nurodyta ant pakuotės), paskui perplauname šaltu vandeniu ir įmaišome į morkų-agurkų salotas. Pagardiname jas imbieru, česnaku, čili, citrinų sultimis, druska ir pipirais. Krevetes apverdame sūdytame vandenyje.
       Pasiruošiame plokšią indą vandens, į kurį mirkysime suktinukų lapus, ir švarų drėgną rankšluostėlį. Merkiame vieną lakštą į vandenį, nukratome perteklių ir padedame ant rankšluostuko. Į vidurį dedame šiek tiek salotų, ant viršaus uždedame 2-3 krevetes ir susukame. Išdėliojame suktinukus ant lėkštės, vos vos pateptos aliejumi, kad išdžiūvę nepriliptų. Patiekiame ir valgome iškart. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą