Kodėl rusiški? Tiesiog taip užvadinau, nes receptą radau rusiškame kanale. Bet labai laabai skanūs :)
Reikės:
Jautienos gabalėlis su kaulu (naudojau kulninę)
Prieskoninės daržovės sultiniui (salieras, morka, svogūnas)
Burokėliai 1 vnt. didelis
Kopūstai 1/4 vnt.
Bulvės 4 vnt.
Raudonos paprikos 1 vnt.
Morkos 1 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 2 sk.
Pomidorų pasta 2 v.š.
Actas 3 a.š.
Druska, juodieji pipirai~
Prieskoninės žolelės sultiniui (lauro lapai, petražolės)
Cukrus 1 a.š.
Pirmiausia išsiverdame sultinį, aš viriau dieną prieš nes man taip buvo patogiau :). Užkaičiame didelį puodą vandens, dedame mėsos su kaulu, kai užverda - nugraibome putas. Sudedame prieskonines daržoves, druskos, prieskoninių žolelių ir viską verdame ant mažos ugnies 1 val. Tada sultinį perkošiame, mėsą atskirame nuo kaulo ir pasmulkiname.
Vėl užkaičiame puodą su sultiniu, sudedame mėsą, įberiame pipirų. Kai užvirs - beriame kubeliais pjaustytas bulves ir šiaudeliais - kopūstus. Tuo metu keptuvėje ant aliejaus apkepiname smulkintus svogūnus, morkas ir paprikos kubelius. Paskaniname druska, pomidorų pasta, kai daržovės apkeps - suverčiame į puodą. Tada apkepiname stambiai tarkuotą burokėlį. Iš iškart aplaistome actu, cukrumi ir druska. Kai burokėlis apkeps - taip pat suverčiame į sriubą. Pabaigoje įspaudžiame česnako skilteles ir suberiame kapotų žolelių (aš naudojau šaldytus krapus ir petražoles).
Recepto šaltinis - Nataly Gorbatova.