2016 m. sausio 16 d., šeštadienis

Obuolių keksiukai



Reikės:
Obuoliai 4 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 190 g
Augalinis aliejus 145 g
Cukrus 150 g
Vanilinis cukrus 2 a.š.
Kepimo milteliai 1,5 a.š.
Cinamonas, rudasis cukrus, sviestas, miltai~

       Suplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Supilame aliejų, įmaišome miltus su kepimo milteliais. Obuolius nulupame, ketvirčiuojame ir supjaustome mažais griežinėliais.
       Tešlą pilame į keksiukų formeles, dedame obuolius ir paviršių apibarstome ruduoju cukrumi ir cinamonu. Šįkart aš padariau dar traškesnę plutelę - į cukraus ir cinamono mišinį dar įdėjau šaukštą miltų ir gabalėlį sviesto. Tada sutryniau į trupinius ir užbarsčiau keksiukų viršų.
       Kepame 180 C orkaitėje apie 30 min.
       

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą