2016 m. sausio 13 d., trečiadienis

Šokoladinis maskarponės tortas su vyšniomis


       Seniai norėjau išbandyti, skanus, bet per didelis tortas gaunasi - daug čia įvairių ingredientų primaišyta, manau galima būtų į kremą kažko ir nedėti... savo nuožiūra :)

24 cm biskvitui:
Miltai 175 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Cukrus 175 g
Kakava 2 v.š.
Kepimo milteliai 1 a.š.

Kremui:
Maskarponė 250 g
Grietinėlė 35 proc. 300 ml
Cukrus 100 ml
Vanilinis cukrus 2 v.š.
Kakava 2 v.š.
Vyšnių jogurtas 125 ml
Desertinė varškė (pvz. Plombyro skonio) 180 g
Želatina 2 v.š.
Vyšnios (be kauliukų) 2 saujos
Juodasis šokoladas  100 g

       Biskvitui išplakame kiaušinius su cukrumi iki standžios, blizgios ir tąsios masės. Atsargiai įmaišome persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 35 minutes 180 C orkaitėje. Atvėsintą biskvitą perpjauname į du pagrindus
       Maskarponę išplakame su varške, jogurtu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Atskirai išplakame grietinėlę su kakava ir įmaišome į kremą. Želatiną užmerkiame šaltu vandeniu, kai išbrinksta - ištirpiname ant karšto vandens vonelės ir supilame į kremą. Palaikome šaldytuve prieš sutepant apie 20 min. - kol ims tirštėti. Tuomet įmaišome skaldytą šokoladą ir konstruojame tortą. Dedame į formą vieną biskvitą, užpilame puse kremo, sudedame vyšnias. Užklojame antru biskvitu, supilame likusį kremą ir dedame į šaldytuvą porai valandų. Papuošiame pagal savo fantaziją, galima išspausti roželes iš plaktos grietinėlės, arba jeigu sezonas - šviežiomis vyšniomis... Aš tiesiog atsidėjau šiek tiek kapoto šokolado ir juo apibarsčiau.


Recepto šaltinis - Aštriai saldu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą