2016 m. sausio 17 d., sekmadienis

Pyragėliai su kario-pupelių įdaru


       Tokius pyragėlius labai dažnai valgydavau studijuodama Anglijoje, ten jie vadinasi "Curry bean pastry". Pagal savo formą primena kibinus, tik pagaminti iš sluoksniuotos tešlos su aštriu kario ir pupelių įdaru. Šiandien pabandžiau atkurti tokius savo namuose, skoniu gavosi tobuli, tik pagal formą ne kaip kibinai, o plokšti čeburėkai išėjo :)

Reikės:
Sluoksniuota bemielė tešla 500 g
Konservuotos pupelės (baltos arba raudonos) 1 ind.
Svogūnai 1 vnt.
Česnako skiltelė
Karis 2 a.š.
Ciberžolės 1/2 a.š.
Kajeno prpirai 1/4 a.š.
Maltos saldžiosios paprikos 1/2 a.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Aliejus~
Kiaušinis 1 vnt.

        Sluoksniuotą tešlą išimame valandai, kad atšiltų. Keptuvėje ant aliejaus apkepiname smulkintus svogūnus. Suberiame prieskonius, išspaudžiame česnaką ir suberiame nusunktas pupeles. Minutėlę pakaitiname, kad atsiskleistų prieskonių aromatas ir nukeliame nuo ugnies. Viską sutriname blenderiu - ir įdaras paruoštas.
       Tešlą padaliname į šešis pailgus lakštelius, pakočiojame ir pridedame įdaro. Užspaudžiame, kraštus patepame plaktu kiaušiniu ir kepame 190 C orkaitėje apie 15 min. Galima valgyti ir šiltus, bet man skaniau šalti.
       Pyragėliai labai sotūs, dariau didelius, tai vieno pilnai užtenka. Prikepiau iš dvigubos normos ir visą savaitę turėjau vakarienei su arbata :) Valgė net ir mūsų darželinukė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą