2015 m. gruodžio 21 d., pirmadienis

Meduolinis namelis



      Mūsų pirmasis bandymas, bet labai smagus:) Iš nurodyto kiekio išeina nemažas namelis ir dar lėkštė meduolių, bet aš nekepiau meduolių - o vietoj to iškepiau antrą mažesnį namelį. Beje, tešla nesukietėjo - suvalgėme šiuos kepinius maždaug per savaitę, ilgai neperlaikėme, ir jie nebuvo kieti.

Reikės:
Miltai 5 st.
Cukrus 1 st.
Medus 4 v.š. (dideli su kaupu)
Kiaušiniai 2 vnt.
Sviestas 200 g
Kakava 2 v.š.
Cinamonas 2 a.š.
Imbieras 1 a.š.
Gvazdikėliai 2 a.š.
Kvapieji pipirai 1 a.š. 
Druska 1/2 a.š.

Glajui:
Kiaušinių baltymai 2 vnt.
Cukraus pudra 400 g
Citrinos rūgštis arba sultys ~

       Medų kaitiname ant vandens vonelės, kol suskystės. Kambario temperatūros sviestą supjaustome gabalėliais ir sudedame į medų. Suberiame cukrų, kakavą ir prieskonius. Maišome, kol ištirps. Masei pravėsus, plakame mikseriu ir po vieną įmaišome kiaušinius. Paskui pradedame berti miltus, pabaigiame tešlą minkyti rankomis. Suvyniojame į plėvelę ir dedame nakčiai į šaldytuvą. 
       Iškočiojame ant miltais pabarstyto stalo, išsipjaustome norimos formos detales pagal popierinius brėžinius. Namelio sienų storis turėtų būti 2-4 mm (aš labai plonų nedariau, tik stogą plonesnį, kad lengviau užlipdyt būtų). Kepame 180 С apie 8-10 min. Dar karštas sienas išpjaustome - langus, duris, ir kt.
      Glajui paplakame baltymus šluotele su citrinos sultimis, kad suputotų. Beriame po truputį cukraus pudrą ir plakame, kol masė pasitarys balta ir tąsi. Tepame namelio sienas ir dekoruojame kaip kam gražu :)
       Recepto šaltinis - Ji24.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą