2015 m. gruodžio 5 d., šeštadienis

Kalmarai, troškinti grietinėlėje



       Aš dariau šį užkandį iš kalmarų žiedų, bet juos patogiau būtų prieš tai pasmulkinti ir patiekti avokadų laiveliuose.

Reikės:
Kalmarų žiedai 100 g
Svogūnai 1 vnt.
Grietinėlė 50 ml
Krapai
Citrinos sulčių
Druska, juodieji pipirai
Alyvuogių aliejus
Avokadai 1 vnt.

       Kalmarų žiedus apverdame sūdytame vandenyje su trupučiu krapų ir citrinos sulčių - apie 5 min. Keptuvėje ant aliejaus pakepiname smulkintus svogūnus. Kai gražiai pagels įpilame šlakelį grietinėlės. Pagardiname druska, pipirais ir sudedame į padažą virtus kalmarus. Patroškiname keletą minutėlių. Patiekiame avokadų puselėse su daržovėmis ir/arba ryžiais.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą