2015 m. gruodžio 3 d., ketvirtadienis

Bulviniai gnocchi virtinukai cukinijų ir krevečių padaže



       Na štai dar vienas išbandytas puikus itališkas receptas - bulvinukai kaip ir artimas lietuviškai virtuvei skonis, o tas padažiukas su krevetėm ir cukinijom superinis, toks tirštas su grietinėle, man labai patiko.

Reikės:
Cukinija 1 vnt.
Krevetės didelės 12 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 2 sk.
Baltas sausasis vynas 200 ml
Druska, juodieji pipirai~
Šafrano žiupsnelis
Grietinėlė 12 proc. 150 ml
Virtos bulvės 10 vnt.
Krakmolas 4 v.š.
Kiaušiniai 1 vnt. (nebūtinai)

       Padažui cukiniją smulkiai supjaustome ir apkepame ant šlakelio aliejaus. Nuo krevečių nuimame kiautus ir nuplėšiame galvas. Krevetes kartu su kiautais apkepame ant šlakelio aliejaus, pridedame smulkinto svogūno ir česnako, įpilame balto vyno. Kai vynas išgaruos - įpilame kelis samčius vandens ir verdame, kol gausime aromatingą sultinį.
       Krevetes perdedame į keptuvę su cukinijomis ir apkepame kelias minutes. Užpilame samčiu gauto sultinio ir pasūdome, pagardiname pipirais ir šafranu.Pilame grietinėlės, išmaišome ir paliekame troškintis, kad padažas sutirštėtų.
       Bulviniai gnocchi: išminkome virtas bulves su druska ir krakmolu (kai kur siūlo dėti kiaušinio, aš nedėjau). Iškočiojame ilgą dešrą ir supjaustome kaip varškėčius. Jeigu norite gražesnių virtinukų - pavoliojame ant miltuotos šakutės, kad įgautų tokį kaip ornamentą. Verdame pasūdytame vandenyje - po kelias minutes - kai iškils į paviršių nugriebiame ir perdedame į keptuvę su padažu.
       Recepto šaltinis - The Italian's wife.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą