Vis prisimenu, kaip praeitą rudenį komandiruotėje Briuselyje varvinau seilę į tuos belgiškus vaflius vitrinose ir kasdien vis neturėdavau laiko jų paragauti, kol galiausiai paskutinę dieną pagaliau ištaikiau progą jų paskanauti. Manau daugelis sutiks, kad svarbiausia yra ne tie vafliai (tiesiog mielinių blynų tešla), bet pats pateikimas, t.y. gausybė įvairių pagardų - uogos, vaisiai, bananai, plakta grietinėlė ant viršaus, dar apšlakstyta šokolado padažu... Mmm, tokį kalną saldėsių įveikti - tikras iššūkis :) Laimė, kelionėse tenka labai daug vaikščioti, todėl organizmui reikia daug energijos...
Vafliams (1 st - 250 ml):
Sausos mielės 2/3 a.š.
Miltai 2,75 st.
Cukrus 4 v.š.
Druska 1/2 a.š.
Pienas 1,5 st.
Kiaušiniai 2 vnt.
Sviestas 50 g
Vanilinis cukrus ~
Serviravimui: braškės, vaisiai, plakta grietinėlė, šokoladas, ir t.t.
Pieną pašildome iki kambario temperatūros, suberiame mieles ir šaukštą cukraus. Paliekame 3 min. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų. Sviestą ištirpiname.
Atskirame inde suplakame kiaušinių trynius, pieną, tirpintą sviestą su cukrumi, druska ir vanile. Įmaišome miltus. Galiausiai atsargiai įmaišome baltymus. Uždengiame tešlą ir paliekame 1 val. pakilti kambario temperatūroje (arba galima užmaišyti tešlą iš vakaro ir nakčiai palikti šaldytuve).
Vaflių keptuvą patepame sviestu arba aliejumi, įkaitiname ir kepame vaflius (man kuo puikiausiai pasitarnavo čirvinių blynų keptuvė). Patiekiame su uogomis, vaisiais ar kitais mėgiamais pagardais.