2015 m. rugpjūčio 10 d., pirmadienis

Cinamoniniai lipnūs pyragėliai su riešutais ir karamelės padažu



       Labai skanūs mieliniai pyragėliai-bandelės su lipniu karamelės padažu, riešutais, apelsinų žievelėmis ir daaaug cinamono...

Reikės:
Miltai 420 g
Sausos mielės 2,5 a.š.
Cukrus 2,5 v.š.
Druska 1 a.š.
Apelsino žievelė 1 v.š.
Razinos 1/2 st.
Tirpintas sviestas 30 ml (2 v.š.)

Padažui:
Sviestas 180 g
Rudas cukrus 250 g
Apelsino sultys 1/3 st. + žievelės 2 v.š.
Grietinėlė 60 ml
Riešutai pinijų 300 g (dėjau migdolų)

Įdarui:
Rudasis cukrus 1 v.š.
Baltas cukrus 1 v.š.
Cinamonas 1 a.š.
Apelsino žievelė 1 v.š.
Kapotų riešutų 60 g (1/2 st.)
Razinos 60 g (1/2 st.)
Sviestas 45 g

       Sumaišome miltus, mieles, cukrų, druską, apelsino žievelę ir razinas su šilto vandens 1,5 puodelio (puodelis - 240 ml). Suformuojame rutulį, ant viršaus užpilame 1 šaukštą tirpinto sviesto ir dar perminkome 20 kartų. Likusiu šaukštu tirpinto sviesto ištepame dubenį, dedame į jį tešlą, uždengiame plėvele ir paliekame šltai 1 val. pakilti.
       Tuo metu gaminame karamelės padažą - prikaistuvyje ištirpiname sviestą su cukrumi, apelsino sultimis ir žievelėmis. Supilame grietinėlę ir kaitiname, kol gausime lipnų karamelinį padažą. Įdarui sumaišome rudą ir baltą cukrų su cinamonu.
       Į keksiukų formeles pilame po šaukštą padažo (padažo dar turi likti), Beriame po šaukštą kapotų riešutų.  Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame tešlą į 32 x 38 cm stačiakampį. Aptepame minkštu sviestu, ant viršaus pabarstome cukrų su cinamonu, razinas ir kapotus riešutus. Susukame į 38 cm ilgio vyniotinį ir supjaustome į 12 dalių (apie 5 cm storio riekelėmis). Dedame kiekvieną riekelę į keksiukų formą. Kepame 190 c temperatūroje 12-15 min. Paliekame atvėsti. Tuomet ant keksiukų formos dedame groteles ir kepimo skardą - apverčiame ir sulaistome likusiu padažu. Skaniausi šilti :)
       Recepto šaltinis - KIN Community.


      

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą