2015 m. rugpjūčio 19 d., trečiadienis

Kefyre marinuota vištiena



       Mano šios vasaros atradimas - nukaulėta vištienos šlaunelių mėsa, išmarinuota kefyre. Skanu tiek kepta orkaitėje, tiek ir ant grilio.

5-6 porcijoms reikės:
Vištos šlaunelių mėsa 1,2 kg
Kefyras 500 ml
Druska 1 a.š.
Česnakas 4 sk.
Citrinos sultys 1 v.š.
Mėtos smulkintos 2 v.š.
Imbiero milteliai 1 a.š.
Kario milteliai 1/2 a.š.
Itališki žolelių prieskoniai 1 a.š.

       Mėsytę nuplauname, įtriname prieskoniais ir užpilame kefyru. Česnako skilteles aš mėgstu ne išspausti, bet supjaustyti šiaudeliais ar pan. kad prieš kepant galėčiau lengvai nubraukti nuo kepsnelių (trintas česnakas susvyla). Uždengiame plėvele ir dedame nakčiai marinuotis į šaldytuvą. Kepame ant didelio kiekio anglių, temperatūra turi būti labai aukšta.
       Recepto idėja čia.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą