2015 m. vasario 20 d., penktadienis

Veršienos kepsneliai "Saltimbocca"



         Itališki veršienos kepsneliai, plonai išmušti su vytintu kumpeliu ir šalavijo lapeliu. Gražu ir skanu, ir dar be to greitai iškepa :)

Reikės:
Veršienos kepsnelių
Vytinto kumpelio (aš naudojau jautienos nugarinę) 90 g
Šviežias šalavijas 1 šakelė
Aliejus kepimui
Baltas sausas vynas 1/2 st.

       Veršieną supjaustome 7 x 7 cm kepsneliais ir plonai išmušame per plėvelę, kartu su kumpio gabalėliu ir šalavijo lapeliu - kad viskas suliptų. Labai gerai įkaitiname ketaus keptuvę su augaliniu aliejumi (alyvų aliejus aukštoje temperatūroje svyla, todėl nerekomenduoju). Greitai apkepame kepsnelius iš abiejų pusių - kad neperkeptų  ir nebūtų kieti. 
       Garnyrui pakepinau ant sviesto morkų - cukinijų kubelių, pridėjau po keletą virtų bulvyčių ir po iešmelį keptų pomidoriukų su alyvuogėm :)
       Recepto šaltinis - Giedriaus blogas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą