Vis apima nostalgija prisiminus vasaros kelionę po Balį. Aišku, labai sužavėjo tradiciniai saldžiarūgščiai noodles makaronai Mie Goreng - kurie Indonezijoje patiekiami su vištiena, krevetėmis arba vegetariškai (tik su daržovėmis). Kitas jų tradicinis patiekalas - kepti ryžiai Nasi Goreng. kurių irgi niekaip negalėjome atsivalgyti...
Reikės:
Kiniški Noodles makaronai 250 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 4 sk.
Čili pipirai 1 vnt. (be sėklų)
Pekino kopūstai 1/2 vnt. (baltoji dalis)
Svogūnų laiškai 50 g
Sojos padažas 2 v.š.
Sezamo aliejus 3 v,š.
Rudas cukrus 1 v.š.
Ryžių actas 2 v.š.
Imbiero šviežio gabalėlis
Krevetės 200 g
Makaronus išverdame sūdytame vandenyje. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame smulkintus svogūnus, česnakus, imbiero ir čili (su mumis valgė ir vaikai, todėl čili pipirą pakeičiau saldžiąja paprika). Tada sudedame smulkintus pekino kopūstus, pusę svogūnų laiškų (baltąsias dalis) ir pakepame. Supilame visus padažus ir sudedame perkoštus makaronus.
Krevetes galima paruošti dviem būdais: jeigu naudoju šaldytas krevetes - tuomet apverdu jas 5 min. sūdytame vandenyje su krapais ir citrinos skiltele. Jeigu naudojate šviežias krevetes - apkepame ant sviesto su česnaku ir maltomis saldžiosiomis paprikomis.
Kai makaronai su daržovėmis apkeps, įmaišome krevetes ir viską apibarstome smulkintais svogūnų laiškais.
Recepto šaltinis iš Youtube.