2017 m. kovo 20 d., pirmadienis

Tailandietiška vištiena su žemės riešutų sviestu



       Kaip tik turėjau žemės riešutų sviesto indelį, kurio jau keletą dienų niekaip neįstengiau pabaigti. Tuomet pamačiau video receptą - Asian style saldžiarūgštė vištiena riešutiniame padaže. Labai puikiai gavosi, progai pasitaikius reikės kartoti :)

Reikės:
Vištienos filė 800 g
Žemės riešutų sviestas 2 v.š.
Ryžių actas 2 v.š.
Sojos padažas 2 v.š.
Rudasis cukrus 2 v.š.
Sezamo aliejus 1 v.š.
Saldus čili padažas 2 v.š.
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 3 sk.
Paprikos 1 vnt.
Šparaginės pupelės sauja
Druska, pipirai~
Vištienos prieskoniai, maltos paprikos~
Augalinis arba sezamo aliejus kepimui~


       Vištieną supjaustome kubeliais, įtriname druska ir vištienos prieskoniais. Apkepame keptuvėje su aliejumi. Atidedame į atskirą lėkštę, susidariusias sultis supilame į stiklinę (reikės padažui). Toje pačioje keptuvėje pakepame smulkintą svogūną, šiaudeliais pjaustytą papriką ir šparagines pupeles. Sudedame smulkintas česnako skilteles. Kai daržovės apkeps, sudedame atgal į keptuvę vištieną.
      Padažui sumaišome riešutų sviestą su ryžių actu, sojos padažu, cukrumi ir sezamo aliejumi, įmaišome 1/2 stiklinės vištienos sultinio. Užpilame padažą ant troškinio, gerai išmaišome ir nukeliame. Tiekiame su ryžiais. 
       Recepto idėja iš Youtube.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą