2017 m. vasario 15 d., trečiadienis

Įdarytas moliūgas su ryžiais ir riešutais



       Švelnaus skonio grietinėlėje troškintas moliūgas su ryžiais ir riešutais, kuris pagal recepto idėją turėjo būti pikantiško skonio su kariu... tačiau paskutinę minutę persigalvojau ir pridėjau razinų, cinamono ir cukraus. Gavosi saldus troškinys, kuris man labai patiko :)

Reikės:
Moliūgas Butternut squash 1 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Riešutai (lazdyno, anakardžių arba migdolai)
Grietinėlė 100 ml
Druska~
Cukrus 1 a.š.
Cinamonas~
Razinos, sauja

       Moliūgą perpjauname pusiau, išimame sėklas ir verdame dideliame puode 25 min. Tada atsargiai išskobiame, minkštimą pasmulkiname. Keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus ir gabalėlį sviesto, jame apkepiname smulkintą svogūną. Paskui sudedame virtus ryžius, moliūgą, užpilame grietinėle. Pagardiname cukrumi ir cinamonu, pridedame razinų (aš razinas visada palaikau 5 min. užpiltas verdančiu vandeniu), ir pasmulkintų riešutų. Troškinio pridedame į moliūgo puseles ir patiekiame.
Aš valgiau su saldžiarūgštėmis morkų-agurkų salotomis su sezamo sėklomis. Taip pat labai tiktų lietuviškos morkų-obuolių salotos su saulėgrąžomis.
       Recepto idėja Marmiton.org.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą