2017 m. vasario 10 d., penktadienis

Žaliosios salotos su apelsinais



        Lengvos ir gaivios salotėlės, aprūpinančios gera vitaminų doze :) Tiktų kaip garnyras prie kokio kepsnelio, arba tiesiog kaip "starteris" prieš pagrindinį patiekalą.

2 porcijoms:
Lapinės salotos arba špinatai 50 g
Avokadai 1 vnt.
Apelsinai 1 vnt.
Žaliosios besėklės vynuogės 50 g
Alyvuogių aliejus~
Citrinos sultys 1 a.š.
Balzaminis actas 1 a.š.
Druska, juodieji pipirai~

       Avokadą supjaustome kubeliais ir užpilame citrinos sultimis. Lapines salotas nuplauname ir apšlakstome padažu iš aliejaus, balzaminio acto ir druskos. Apelsinus išskirstome skiltelėmis, kiek įmanoma pašaliname odeles ir supjaustome. Vynuoges perpjauname pusiau ir viską gražiai išdėliojame lėkštėse. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą