2017 m. vasario 27 d., pirmadienis

Itališka fokačija su alyvuogėmis



       Šviežia itališka duonelė, česnakinė Focaccia su alyvuogėmis ir saulėje džiovintais pomidorais. Idealus priedas prie gaivių salotų ir vyno taurės. Jamie Oliveris yra tokių kepinių ekspertas, net neabejojau, kad jo receptas pats geriausias, todėl ir rėmiausi recepto pagrindu pagal Oliverį. Tik pagardus pasirinkau pagal savo skonį.

Reikės:
Miltai 500 g
Mielės sausos 7 g
Šiltas vanduo 325 ml
Druska 1 a.š.
Cukrus 1 a.š.
Alyvuogių aliejus~
Rozmarinas, raudonėlis~
Česnakas 3 sk.
Juodosios alyvuogės, sauja
Saulėje džiovinti pomidorai 2 vnt.
Takuotas parmezanas 2 v.š.

        Mieles sumaišome su šiltu vandeniu ir šaukšteliu cukraus. Miltus sumaišome su druska ir šaukštu aliejaus. Supilame vandenį su mielėmis ir minkome tešlą. Gerai išmušame ir išminkome, miltų nepadauginame, kuo ilgiau minkysime tuo mažiau lips prie rankų. Ant stalo paliekame suminkytą rutulį,uždengiame dubeniu ir paliekame 40 min.
       Pakilus tešlai vėl perminkome. Aš papildomų miltų beveik nenaudojau, mano tešla atrodė dar lipnesnė nei J.Oliverio video (žr. žemiau), bet kuo lipnesnė tešla bus, tuo minkštesnė duonelė iškeps. Perdedame tešlą į kepimo indą, pateptą aliejumi (jį galima pabarstyti kukurūzų polenta). Užpilame dar aliejaus, žolelių ir išformuojame rankomis savo fokačiją po visą indą, padarome daug duobučių pirštais. Į jas prismaigstome traiškytų česnako skiltelių (mano buvo didelės skiltelės, tai aš jas dar padalinau į ketvirčius), smulkintų alyvuogių ir džiovintų pomidorų. Paviršių apibarstome negausiai tarkuotu parmezano sūriu. Kepame 190 C orkaitėje 30 minučių.


       Recepto šaltinis čia.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą