2017 m. vasario 1 d., trečiadienis

Česnakinė dorada




       Dorada - atostogų karalienė, visur ja mėgaujamės kuomet atostogaujame šiltuose kraštuose. Nuostabiai doradas ruošia Viduržemio jūros regiono šalys, bet labai skania dorada teko pasimėgauti net ir Indonezijoje...
       Labai paprastas receptas, bet gerai žuviai daug ir nereikia.

2 porcijoms:
Dorados 2 vnt.
Česnakas 3 sk.
Krapai, petražolės, čiobreliai - geriau šviežios
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~
Citrinos 2 riekelės

    Žuvis perpjauname, išskrodžiame vidurius ir gerai išplauname. Nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Ant kiekvienos dorados padarome po 3 įpjovas - kad tolygiau iškeptų ir geriau pasiskirstytų įdaras. Žoleles sukapojame, česnaką smulkiai sutarkuojame. Gerai ištriname žuvis iš vidaus ir iš išorės druska, pipirais ir česnaku. Kapotas žoleles sukemšame į žuvų vidų. Kepimo skardą pašlakstome aliejumi, dedame paruoštas žuvis. Doradas iš viršaus taip pat pašlakstome trupučiu aliejaus. Kepame 180 C orkaitėje 20-40 min. (priklausomai nuo žuvų dydžio). Patiekiame su citrinos griežinėliu (arba skiltele). 
       Garnyrui mes valgėme agurkų, pomidorų ir avokadų salotas su raudonaisiais svogūnais beigi alyvuogėmis.
       Recepto šaltinis - knyga "Gemüse, Fisch und Fleisch".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą