Saldūs pusryčių sumuštiniai su rikota, džiovintais vaisiais ir obuolių įdaru. Kaip blyneliai su varške, tik žymiai greičiau :) Galite dėti paprastą pertrintą varškę - bus dar sveikesni.
2 porcijoms:
Grūdėta sumuštinių duona 4 riekelės (naudojau "Urtės")
Sviestas ~
Obuoliai 1 vnt.
Džiovinti abrikosai (2 vnt.) arba razinos
Rikota 2 dideli šaukštai
Cukrus 1 v.š.
Cinamonas žiupsnelis
Kapoti migdolai (nebūtinai)
Duoną paskrudiname tosteryje ir aptepame sviestu. Džiovintus vaisius užpilame karštu vandeniu ir paliekame kelioms minutėms išbrinkti. Rikotą išsukame su cukrumi. Obuolius sutarkuojame burokine tarka, pagardiname cinamonu. Į obuolių masę įmaišome pasmulkintų riešutų ir džiovintų vaisių. Aptepame vieną riekelę rikotos kremu, kitą - obuolių įdaru ir suvožiame. Skanaus :)
Recepto šaltinis - žurnalas "Liza. Prijatnogo apetita".