2016 m. liepos 9 d., šeštadienis

Sumuštiniai su obuoliais ir rikota



       Saldūs pusryčių sumuštiniai su rikota, džiovintais vaisiais ir obuolių įdaru. Kaip blyneliai su varške, tik žymiai greičiau :) Galite dėti paprastą pertrintą varškę - bus dar sveikesni.

2 porcijoms:
Grūdėta sumuštinių duona 4 riekelės (naudojau "Urtės")
Sviestas ~
Obuoliai 1 vnt.
Džiovinti abrikosai (2 vnt.) arba razinos
Rikota 2 dideli šaukštai
Cukrus 1 v.š.
Cinamonas žiupsnelis
Kapoti migdolai (nebūtinai)

       Duoną paskrudiname tosteryje ir aptepame sviestu. Džiovintus vaisius užpilame karštu vandeniu ir paliekame kelioms minutėms išbrinkti. Rikotą išsukame su cukrumi. Obuolius sutarkuojame burokine tarka, pagardiname cinamonu. Į obuolių masę įmaišome pasmulkintų riešutų ir džiovintų vaisių. Aptepame vieną riekelę rikotos kremu, kitą - obuolių įdaru ir suvožiame. Skanaus :)
       Recepto šaltinis - žurnalas "Liza. Prijatnogo apetita". 

2016 m. liepos 8 d., penktadienis

Kiniška vištiena "Kung Pao"



       Tai nėra autentiškas "Kung Pao", greičiau reiktų vadinti vištienos ir daržovių troškiniu, įkvėptu Azijos virtuvės "Kung Wow" :) Tačiau perskaičius receptą, man patiko troškinio sudėtis ir nusprendžiau išbandyti - kas gi nemėgsta saldžiarūgštės vištienos su ryžiais? O čia dar tokia pagardinta žemės riešutais ir kitais ingredientais.

Reikės:
Vištienos filė 600 g
Cukinijos 1 vnt.
Raudonos paprikos 1 vnt.
Sūdyti žemės riešutai, sauja
Svogūnų laiškai, sauja
Žemės riešutų aliejus 2 v.š.
Kukurūzų krakmolas 1 v.š.

Padažui:
Baltojo vyno actas 1 v.š.
Baltas sausas vynas 2 v.š.
Ryžių actas 2 v.š.
Sojos padažas 1 v.š.
Rudasis cukrus 2 v.š.
Sezamų aliejus 1 v.š.
Pomidorų padažas 2 a.š.
Česnakai 4 sk.
Čili pasta Sambal Oelek 1 v.š. (nedėjau)
Jalapenjo pipirai 1 vnt. 

Marinatui:
Baltas sausas vynas 1 v.š.
Sojos padažas 1 v.š.
Rudasis cukrus 1 a.š.
Svogūnų laiškai 3-4 vnt. (tik baltos dalys)

       Vištieną supjaustome kubeliais arba juostelėmis. Iš nurodytų ingredientų sumaišome marinatą ir užmerkiame jame vištieną šaldytuve 1 val. Sausoje keptuvėje paskrudiname žemės riešutus.
       Cukinijas ir paprikas supjaustome kubeliais arba trikampėliais. Susmulkiname jalapenjo pipirą. Sumaišome padažą iš nurodytų ingredientų (išskyrus krakmolą). Keptuvėje labai stipriai įkaitiname žemės riešutų aliejų ir jame apskrudiname vištieną. Sudedame daržoves ir pakepame ne ilgiau 2 min. Įpilame 125 ml vandens ir patroškiname, kol daržovės suminkštės, bet nesutiš. Supilame padažą, pamaišome. Už poros minučių supilame krakmolą, ištirpintą 1/2 puodelio šalto vandens. Kaitiname nuolat maišant, kol padažas sutirštės. Suberiame riešutus, pabarstome žaliais svogūnų laiškais ir patiekiame su ryžiais.
       Recepto šaltinis - Foodwishes.


2016 m. liepos 7 d., ketvirtadienis

Kiniškos salotos su krevetėmis ir ryžių makaronais



Reikės:
Krevetės virtos 200 g
Morkos 3 vnt.
Agurkai 3 vnt.
Svogūnų laiškai pundelis
Ryžių makaronai 100 g
Česnakas 1 sk.
Rudas cukrus 2 v.š.
Šviežio imbiero gabalėlis
Laimai 1/2 vnt. (sultys)
Ryžių actas 2 v.š.
Žuvies padažas 4 v.š.
Čili pipirai ~
Druska, pipirai~
Sezamo sėklos pabarstymui~

       Stiklinėje karšto vandens ištirpiname cukrų ir ryžių actą. Morkas sutarkuojame šiaudeliais ir užmerkiame į gautą marinatą 15 min. (paragaujame, ar marinatui netrūksta saldumo arba rūgštumo). Agurkus taip pat supjaustome šiaudeliais, svogūnų laiškus - žiedeliais. Ryžių makaronus užpilame verdančiu vandeniu (pagal nurodymus ant pakuotės).
       Padažui sumaišome laimo sultis su žuvies padažu, išspaustu česnaku, tarkuotu imbieru, čili, druska, pipirais. Sumaišome padažą su ryžių makaronais, krevetėmis ir paruoštomis daržovėmis. Apibarstome salotas sezamo sėklomis. 
       Recepto idėja - www.edimdoma.ru


2016 m. liepos 6 d., trečiadienis

Vasariški pusryčiai



        Kol viskas šviežia...

Agurkai 1 vnt.
Šviežias medus 1 a.š.
Grūdėta varškė 1 ind.

      Vasariški pusryčiai arba vakarienė - kai nesinori nieko gaminti :) Skanaus!


2016 m. liepos 5 d., antradienis

Lęšiai su dešrelėmis ir pomidorų salsa




       Dar vienas itališkas receptas iš Jamie Oliverio knygos "Mano Italija". 

Reikės:
Lęšiai 400 g
Česnakai 2 sk. + 3 sk. salsai
Lauro lapai 1 vnt.
Raudonojo vyno actas ~
Petražolės, čiobreliai ~
Šviežios kalakutienos/kiaulienos dešrelės 6-8 vnt.
Raudonieji svogūnai 1 vnt.
Konservuoti pomidorai 800 g
Džiovinti ankštiniai pipirai~
Cinamono ~
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

       Pomidorų salsai apkepame smulklintus svogūnus su česnakais, pagardiname aitriųjų pipirų ir cinamonu. Kai svogūnai suminkštės, įpilame vyno acto ir padidiname ugnį. Kai actas išgaruos, supilame pomidorus, druskos, pipirų, primažiname ugnį ir ilgai troškiname, apie 1-1,5 val.
       Lęšius išverdame sūdytame vandenyje su česnako skiltelėmis ir lauro lapais. Pagardiname prieskoninėmis žolelėmis. Dešreles iškepame orkaitėje arba keptuvėje. Į lėkštes dedame lešių, ant viršaus - pomidorų salsos ir papjaustytų dešrelių. 


       

2016 m. liepos 4 d., pirmadienis

Itališka Antipasti užkandėlė su tuno salotomis, mocarelos crostini ir caponata



       Turėjau likutį baklažanų troškinio, todėl sukomponavau tokią lėkštę Antipasti (nors man tai buvo ne užkandis, o pilnai sotūs pietūs).

Tuno salotoms:
Lapinės salotos 2 lapai
Pomidorai 1 vnt.
Raudonieji svogūnai 1/4 vnt.
Konservuoti artišokai 3 vnt.
Morka 1 vnt. (smulkiai sutarkuota)
Juodos alyvuogės, saujelė
Tunas 1/2 ind.
Užpilui: druska, juodieji pipirai, alyvuogių aliejus, citrinos sultys, išspausta česnako skiltelė

Caponata troškinio receptas čia.

Crostini skrebučiams:
Itališka Ciabatta bandelė 1 vnt.
Mocarela 1/2 rutuliuko
Alyvuogių aliejus ~
Raudonėliai džiovinti ~

       Bandelę perpjauname, apšlakstome aliejumi ir dedame ant skardos, išklotos folija. Paskrudiname orkaitėje, pabaigoje uždedame mocarelos, raudonėlių ir dar trumpam kišame į orkaitę, kad išsilydytų.
       Į lėkštes serviruojame salotas, pašlakstome užpilu, (tuną ir alyvuoges gražiai išdėliojame ant viršaus). Šalia dedame Caponata troškinio ir mocarelos skrebučius. 
       Recepto šaltinis - čia.




2016 m. liepos 3 d., sekmadienis

Virtiniai su vyšniomis



       Palangoje centre yra toks ukrainietiškas restoranas, kuriame visada užsisakau virtinių su vyšniomis. Nors ukrainietiškas restoranas yra ir Vilniuje, kažkaip niekada nesugalvodavome į jį nueiti... Perskaičiau  A.Užkalnio recenziją, kurioje jis labai išgyrė ukrainiečių restoraną Vilniuje ir pagaliau vieną dieną ten išsiruošėme. Žinoma, išbandžiau savo mėgiamiausius virtinius su vyšniomis, ir tikrai nenusivyliau. Čia matyt toks paprastas, kad sunkiai sugadinamas receptas - išbandžiau jį ir namuose, su plikyta koldūnų tešla. Tešla labai lengvai kočiojasi, elastinga, ir verdant nesuplyšta. Mmmm, man toks skanus tas derinys - saldus vyšnių įdaras su grietine ant viršaus...

Reikės: 
Vyšnios šaldytos arba šviežios 400 g 
Cukrus 4 v.š.
Miltai 400 ml
Verdančio vandens 200 ml
Aliejaus 2 v.š.
Druskos žiupsnelis

       Miltus išmaišome su druska ir aliejumi, ir užpilame verdančiu vandeniu. Gerai išmaišome šaukštu, kai pravėsta - išminkome tešlą rankomis. Įdarui sumaišome uogas su cukrumi (įdaras tikrai turi būti labai saldus). Kočiojame tešlą, išspaudžiame plačiu puodeliu ar formele apskritimus (nedarykite labai plonų). Ant kiekvieno apskritimo dedame po šaukštelį įdaro (maždaug 3 vyšnias) ir gerai užspaudžiame kraštus. Verdame sūdytame vandenyje apie 10 min. Patiekiame su lydytu sviestu arba grietine. Jeigu liks nepanaudoto įdaro - galima patiekiant uždėti ant karštų virtinių dar uogų. 
       Labai skanu, skanaus ir jums!



2016 m. liepos 2 d., šeštadienis

Itališkas baklažanų troškinys Caponata pagal Jamie Oliverį




       Šįkart tikrai galiu pasakyti, kad iš visų bandymų troškinti baklažanus - šis buvo pats skaniausias. Minimalus, bet genialus. Iškart nuėjau į savo receptų archyvą ir ištryniau seniau darytą ir publikuotą baklažanų troškinio receptą (tąkart dariau pagal Beatą).

Reikės:
Baklažanai 1 vnt.
Pomidorai 2-3 vnt.
Raudonieji svogūnai 1 vnt.
Česnakai 2 sk.
Kaparėliai 1 v.š.
Žalios alyvuogės, saujelė
Džiovinti raudonėliai 1 a.š.
Petražolės ~
Baltojo vyno acto 1 a.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Alyvuogių aliejus~

       Baklažanus supjaustome stambiais gabalais, pasūdome. Keptuvėn dosniai šliūkštelime aliejaus, įkaitiname ir sudedame baklažanus ir raudonėlius. Kepame ant didelės ugnies ilgokai, neverčiant, kol sugers visą aliejų ir apskrus. Kai iš vieno šono apkeps, pavartome. Tada suberiame svogūnus, česnakus, petražoles. Sumetame perplautus kaparėlius. alyvuoges ir įpilame vos vos acto. Kai actas išgaruos, sudedame pomidorų skilteles ir patroškiname, kol suminkštės. Pagardiname druska, pipirais, jeigu per rūgštu, aš dar papildomai įbėriau šaukštelį cukraus.
       Patiekiame su ryžiais arba balta skrudinta duona. Labai skanu...
       Receptą radau Jamie Oliverio knygoje "Mano Italija".


2016 m. liepos 1 d., penktadienis

Tortiljos su vištiena




Tortiljos 8 vnt.
Vištienos filė 500 g
Paukštienos prieskoniai`
Pekino kopūstai 1/4 vnt.
Pomidorai 1-2 vnt.
Agurkai 1-2 vnt.
Česnakai 4 sk.
Druska, juodieji pipirai ~
Krapai, bazilikai (džiovinti)~
Majonezas 4 v.š.
Pomidorų padažas 4 v.š.
Natūralus jogurtas 4 v.š.

       Vištieną supjaustome smulkiomis juostelėmis, pagardiname paukštienos prieskoniais ir iškepame. Padažui sumaišome majonezą su pomidorų padažu ir jogurtu. Beriame krapų ir bazilikų, druskos pipirų. Daržoves susipjaustome ir sukame tortiljas. Aptepame kiekvieną tortilją padažu, į centrą dedame vištienos ir daržovių. Susukame suktinukus, apvyniojame folija ir dedame į kepimo skardą. Kepame 10 min. 200 C orkaitėje. 
      Garnyrui sutryniau avokadų padažiuką - gvakamolę.


2016 m. birželio 30 d., ketvirtadienis

Kokosinė bananinė pusryčių granola



       Veganiška, bet neatsivalgoma!!! Dar vienas mano pastarųjų mėnesių atradimas, galėčiau valgyti kasdieną. 

Reikės:
Bananai 1 vnt.
Obuoliai 1 vnt.
Džiovintos datulės 2 vnt.
Avižiniai dribsniai 3 v.š. (ne greito virimo)
Kokosų drožlės 2 v.š. 
Graikiniai riešutai 5 vnt. (galima ir kitokius)
Cinamonas žiupsnelis
Kokosų pienas 100 ml

       Aš naudoju kokosų pieną iš skardinės, kuris yra labai skystas ir liesas (kai kur toks vadinamas - kokosų vanduo). Bet jeigu naudosite tirštą kokosų pieną, tuomet jo dėkite 1-2 šaukštus ir įpilkite truputį vandens.
       Taigi, sutriname blenderiu bananą, datules, kokosų pieną ir cinamoną. Datules aš visada prieš trinant perpjaunu pusiau, vien dėl to, kad jose kartais nepasitaikytų siurprizas-kauliukas. Gautu "pienu" užpilame avižinius dribsnius. 
       Obuolį nulupame, supjaustome kubeliais. Įmaišome į granolą kartu su kokosų drožlėmis, suberiame pasmulkintus riešutus. Dėl grožio aš dar užbėriau keletą razinų, bet tikrai nebūtina, saldumo čia ir taip per akis. Skanaus!


2016 m. birželio 29 d., trečiadienis

Spageti su avokadų kremu



2 porcijoms reikės:
Spageti 160 g
Avokadai 1 vnt.
Česnakas 2 sk.
Vyšniniai pomidoriukai 6 vnt.
Grietinės arba grietinėlės 3 v.š.
Bazilikai švieži, 6 lapeliai
Tarkuoto parmezano
Druska, juodieji pipirai~

       Avokadą sutriname blenderiu su grietinėle, bazilikais ir prieskoniais. Makaronus išverdame pagal pakelio nurodymus. Keptuvėje įkaitiname šlakelį apyvuogių aliejaus ir apkepame česnaką, trumpam sumetame ir pomidoriukų puseles. Suverčiame išvirtus spagečius ir išmaišome. 
       Patiekiame spagečius su avokadų kremu ir tarkuotu parmezano sūriu.
       Recepto šaltinis - Agnės užrašinė.


2016 m. birželio 28 d., antradienis

Cezario salotos su krevetėmis




Reikės:
Iceberg salotos, 2 lapai
Pomidorai 1 vnt.
Agurkai 1 vnt.
Kiaušiniai 1 vnt. + 1 trynys
Krevetės su galvomis 200 g
Balta duona 2 riek.
Parmezano sūris 2 v.š.
Česnakas 2 sk.
Garstyčios 1 v.š.
Citrinos sultys 2-3 v.š.
Alyvuogių aliejus 4 v.š.
Druska, juodieji pipirai~

       Supjaustome daržoves. Krevetes apverdame sūdytame vandenyje su krapais ir citrinos sultimis 5 min., nulupame galvas ir uodegas. Kiaušinius išverdame kietai. Vieną trynį suplakame su aliejumi, garstyčiomis, citrinos sultimis, išspausta česnako skiltele, druska, pipirais. Gautu padažu pašlakstome salotas. Išdėliojame ant salotų krevetes ir kiaušinio skilteles.
    Duonos kubelius dubenyje pašlakstome aliejumi, druska ir išspausta česnako skiltele. Paskrudiname orkaitėje. Suberiame ant salotų skrebučius ir viską apibarstome tarkuotu parmezanu.
       






2016 m. birželio 27 d., pirmadienis

Kepti varškėčiai su manų kruopomis



       Superiniai! Radau vienos rusų blogerės Youtube kanale. Patys skaniausi varškėčiai kokius tik esu valgiusi...

Reikės:
Varškė 300 g
Manų kruopos 3 v.š. + truputį apvoliojimui
Miltai 2 v.š.
Kiaušiniai 1 vnt. 
Grietinė 1 v.š.
Cukrus 1 v.š.
Druska žiupsnelis
Aliejus kepimui~

       Varškę išsukame su kiaušiniu, grietine, cukrumi ir druska. Sudedame manus ir paliekame 5 min. išbrinkti. Tada suberiame likusius miltus. Formuojame nedidelius blynukus (tešla gana lipni, todėl patogiausia formuoti 2 šaukštų pagalba), apvoliojame manų kruopose ir kepame įkaitintame aliejuje. Valgome su grietine, uogiene ar kuo tik jums skanu.
       Recepto šaltinis - Nataly Gorbatova.


2016 m. birželio 26 d., sekmadienis

Traškios vištienos juostelės su sezamais



Reikės:
Vištienos filė 700 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Paukštienos prieskoniai~
Česnakas 2 sk.
Druska, juodieji pipirai~
Sezamo sėklos 1 pak.
Džiūvėsėliai 1 st.
Aliejus kepimui~

       Vištieną supjaustome pailgomis lazdelėmis, ištriname druska, pipirais, trintu česnaku ir paukštienos prieskoniais. Viename inde suplakame kiaušinius su 1 šaukštu vandens.  Kitame dubenėlyje pasiruošiame džiūvėsėlius, o trečiame - sezamo sėklas. Keptuvėje įkaitiname aliejų (jo turi būti daug). Imame vištienos juosteles, kiekvieną merkiame į kiaušinio plakinį, tada apvoliojame džiūvėsėliuose, vėl merkiame į kiaušinius ir galiausiai į sezamus. Kepame, kol gražiai apskrus.
       Patiekiame su mėgiamu padažu, aš tiesiog sumaišiau majonezą su pomidorų padažu ir pagardinau druska, pipirais.
       Recepto šaltinis - Pas mamą.


2016 m. birželio 25 d., šeštadienis

Itališkos baklažanų salotos su tunu



       Labai mėgstu tokius didžiulius daržovių derinius - čia mano mėgstamiausias maistas :)

Reikės:
Baklažanai 1 vnt.
Lapinės salotos, rukola ~
Pomidorai 2 vnt.
Tunas 1 ind.
Kukurūzai konservuoti 1/2 ind.
Šparaginės pupelės šaldytos, sauja
Žalios alyvuogės, sauja
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~
Citrinos sulčių šlakelis

       Baklažanus supjaustome riekelėmis (arba išilgomis plokštelėmis), apibarstome druska ir paliekame kelioms minutėms. Tada nušluostome sultis popieriniu rankšluosčiu, dedame į skardą, pašlakstome aliejumi ir kepame 180 C orkaitėje, kol gražiai apskrus (apie 15 min.). Galima apkepti ir grilio keptuvėje, jeigu turite. 
       Išdėliojame keptus baklažanus ant lėkštės dugno kartu su lapinėmis salotomis. Ant viršaus dedame apvirtas sūdytame vandenyje šparagines pupeles, kukurūzus, pomidorų skilteles ir alyvuoges. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Ant viršaus išdėliojame tuną, pamalame juodųjų pipirų, žiupsnelį druskos ir patiekiame. 
       Recepto šaltinis - Laura in the kitchen.


2016 m. birželio 24 d., penktadienis

Avietinis sūrio pyragas su baltuoju šokoladu



       Šitą receptą seniai nusižiūrėjau TV laidoje, kur varžėsi IKI dalyviai su Linu Samėnu (mano visų laikų mėgiamiausias lietuvių TV laidų šefas). Tuomet visi šį pyragą labai išgyrė, išbandžiau ir nenusivyliau. Šiek tiek pakeitimų dar įvedžiau pagal save ir įtraukiau į nuolatinių desertų sąrašą :)

24 cm formai:
Sausainiai (pvz. Selga) 250 g
Sviestas 80 g
Mascarpone 500 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Kondensuotas pienas 1 ind.
Aviečių žele 1 pak.
Baltas šokoladas 50 g

       Sausainius sutrupiname kombainu, sumaišome su tirpintu sviestu ir išklojame tortinės dugną. Gerai suspaudžiame ranka ir kepame 10 min. 180 C orkaitėje. Kremui maskarponę išsukame su kiaušiniais ir kondensuotu pienu. Sūrio pyragams geriau nenaudoti mikserio, maišyti ranka, kad neperplaktumėte kremo ir jis nesubliukštų. Supilame kremą ant pravėsusio pagrindo ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Želę paruošiame pagal nurodymus ant pakuotės, ir pravėsusią supilame ant pyrago. Paliekame sustingti bent 4 val. 
       Vasarą vietoje želė, galima naudoti šviežias trintas avietes su cukrumi.  Papuošimui aš tiesiog patarkuoju baltojo šokolado. Bet jeigu norite įmantresnio deserto - kaip rodė minėtoje laidoje - galima pagaminti baltojo šokolado padažą, kuriuo apliesite sūrio pyragą. Tam reikia ištirpinti baltąjį šokoladą ir į jį įmaišyti kapotų šviežių bazilikų. Gaunasi toks įmantraus skonio, pavadinčiau tai "edgy" desertas. 

2016 m. birželio 23 d., ketvirtadienis

Varške įdarytos cukinijos



       Mėgiamas ir dažnai daromas vegetariškas patiekalas.

Reikės:
Cukinija 1 vnt.
Varškė 180  g
Špinatai švieži/šaldyti, sauja
Kiaušiniai 1 vnt.
Tarkuotas "Džiugo"sūris 4 v.š.
Česnakas 2 sk.
Saulėje džiovinti pomidorai 3 vnt.
Itališkos prieskoninės žolelės
Druska, juodieji pipirai~
Aliejaus ir sviesto kepimui~

       Cukiniją perpjauname pusiau, išskobiame ir įtriname druska, prieskoniais. Išskobtą minkštimą pasmulkiname, pagardiname druska, pipirais, žolelėmis ir pakepiname kartu su išspausta česnako skiltele ir špinatais (ant sviesto arba aliejaus).
       Varškę sutriname su kiaušiniu, sudedame apkeptas daržoves ir išmaišome. Įdedame pasmulkintų džiovintų pomidorų. Įdaro prikemšame cukinijų puseles, dedame į kepimo indą pateptą aliejumi, apibarstome sūriu ir kepame 180 C orkaitėje apie 40 min.
       Recepto idėja - Mamyčių klubas.


2016 m. birželio 22 d., trečiadienis

Kreminė Briuselio kopūstų sriuba



       Tikslesnis pavadinimas būtų - kreminė žiedinių kopūstų sriuba su Briuselio kopūstais... Bet man ji labai patinka, nuo tada kai atradau šį receptą - esu gaminusi jau ne vieną kartą.

Reikės:
Žiediniai kopūstai 1 vnt.
Briuselio kopūstai 300 g
Porai 100 g
Karis 1/2 a.š.
Daržovių sultinys 600 ml
Pienas 100 ml
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

      Įkaitiname šlakelį aliejaus ir jame apkepame smulkintus porus. Sudedame smulkiai žiedynais pjaustytą žiedinį kopūstą ir dar truputį pakepame. Užpilame sultiniu, pienu ir verdame 20 min. Briuselio kopūstus įpjauname kryžiuku ir atskirame puode apverdame 5 min. sūdytame vandenyje. Kai išvirs - perliejame lediniu vandeniu ir perpjauname į 4 dalis. Keptuvėje įkaitiname šaukštą alyvuogių aliejaus, suberiame karį ir jame apkepame Briuselio kopūstus. 
       Sriubą sutriname blenderiu, pilame į lėkštes ir įdedame apkepintų Briuselio kopūstų.
       Recepto šaltinis - Išbandyti receptai.


2016 m. birželio 21 d., antradienis

Moliūgų vafliai



       Čia buvo mano metų atradimas! Ir patys vafliai skanūs, bet kažkaip sugalvojau, kad prisikepus jų 10 vnt. (tiek maždaug pagal šį receptą ir išeina) - likusius galima sėkmingai užsišaldyti. Tiesiog dedu į šaldiklį vieną ant kito, perkloju kepimo popieriaus lakštais ir tuomet jie nesulimpa. Kada užsinorėsite greito pusryčių vaflio su kava arba kokio užkandžio prie popietinės arbatos - tiesiog dedu į tosterį ir voila! - šiltutėlis kaip ką tik iškeptas :)

Tešlai reikės:   (1 stiklinė - 250 ml)
Moliūgų tyrė 1 st.
Pienas 1 st.
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 1,5 st.
Rudasis cukrus 1/4 st.
Sviestas 4 v.š.
Kepimo milteliai  3 a.š.
Soda 1/2 a.š.
Maltas imbieras 1 a.š.
Muskatas 1 a.š.
Cinamonas 2 a.š.
Druska žiupsnelis

       Viename dubenyje sumaišome sausus ingredientus - miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir prieskonius. Kitame inde sumaišome kiaušinius, pieną, moliūgų tyrę ir ištirpintą sviestą. Į gautą plakinį mentele atsargiai įmaišome miltų ir prieskonių mišinį. Kepame vaflius elektrinėje keptuvėje. Aš patiekiau su šaukšteliu grietinės ir Nutelos. Skanaus!
       Recepto šaltinis - Foodfinessa.

    

2016 m. birželio 20 d., pirmadienis

Troškinti kopūstai su dešrelėmis



       Primenantis slidinėjimo atostogas Austrijoje, kaimiško stiliaus patiekalas, bet kartais norisi ir reikia :)

Reikės:
Šviežios kiaulienos dešrelės 4-6 vnt.
Rauginti kopūstai 1 kg
Svogūnai 1 vnt.
Rūkytas kumpelis 50 g
Cukrus 1 a.š.
Aliejus~

       Į gilesnę keptuvę, skirtą troškinimui, pilame aliejaus ir apkepiname smulkintą svogūną bei kumpelį. Sudedame nuspaustus kopūstus, cukraus ir kepame vartydami, kol šiek tiek paruduoja. Dešreles galime iškepti atskirai (kaip šįkart ir dariau), arba troškinti kopūstuose. Tam reikalui supilame į kopūstų keptuvę 1,5 stiklinės karšto vandens, jame patalpiname dešreles, šiek tiek pridengiame ir troškiname apie 15-20 min., kol išverda vanduo. Patiekiame su virtomis bulvėmis.
       Recepto šaltinis - skanumai.wordpress.com