Čia buvo mano metų atradimas! Ir patys vafliai skanūs, bet kažkaip sugalvojau, kad prisikepus jų 10 vnt. (tiek maždaug pagal šį receptą ir išeina) - likusius galima sėkmingai užsišaldyti. Tiesiog dedu į šaldiklį vieną ant kito, perkloju kepimo popieriaus lakštais ir tuomet jie nesulimpa. Kada užsinorėsite greito pusryčių vaflio su kava arba kokio užkandžio prie popietinės arbatos - tiesiog dedu į tosterį ir voila! - šiltutėlis kaip ką tik iškeptas :)
Tešlai reikės: (1 stiklinė - 250 ml)
Moliūgų tyrė 1 st.
Pienas 1 st.
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 1,5 st.
Rudasis cukrus 1/4 st.
Sviestas 4 v.š.
Kepimo milteliai 3 a.š.
Soda 1/2 a.š.
Maltas imbieras 1 a.š.
Muskatas 1 a.š.
Cinamonas 2 a.š.
Druska žiupsnelis
Viename dubenyje sumaišome sausus ingredientus - miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir prieskonius. Kitame inde sumaišome kiaušinius, pieną, moliūgų tyrę ir ištirpintą sviestą. Į gautą plakinį mentele atsargiai įmaišome miltų ir prieskonių mišinį. Kepame vaflius elektrinėje keptuvėje. Aš patiekiau su šaukšteliu grietinės ir Nutelos. Skanaus!
Recepto šaltinis - Foodfinessa.