Nors aš nesu didelė kokosų pieno gerbėja, bet šita sriuba man patiko - labai tinkanti žiemai, šildanti, aštri ir kartu kreminė.
Bulvės 4 vnt.
Morkos 3 vnt.
Žalieji žirneliai, šaldyti 1 st.
Švieži špinatai 50 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 3 sk.
Kokosų pienas 1 skardinė
Vištienos arba daržovių sultinys 750-1000 ml
Karis 2 a.š.
Maltos aitriosios paprikos 1/2 a.š.
Druska, juodieji pipirai~
Prieskoniniai žalumynai (nebūtinai)
Užverdame sultinį ir sudedame kubeliais pjaustytas bulves ir morkas. Pakepiname smulkintą svogūną su česnaku, tada dedame kario miltelius ir dar minutę pakepame, kad atsiskleistų aromatas. Į puodą sudedame žirnelius ir paverdame, kol daržovės suminkštės. Tuomet dedame smulkintus špinatus, keptus svogūnus su kariu, pilame kokoso pieną. Pagardiname viską druska, pipirais, aitriosiomis paprikomis pagal skonį. Užverdame. Patiekiant galima dar pabarstyti kapotais žalumynais (pvz. petražolėmis ir svogūnų laiškais).
Recepto idėja - Jelenos blogas.