2014 m. liepos 29 d., antradienis

Lazanija su žuvimi

 

       Aš gaminau su lydekaitėmis, bet galima naudoti bet kokių žuvų filė, puikiai tiktų ir lašiša.

Reikės:
Lydekos filė 250 g
Pomidorai 3 vnt.
Svogūnai 2 vnt.
Salierai 1 stiebas
Česnakas 2 sk.
Grietinėlė 2-3 v.š.
Pomidorų pasta 2 v.š.
Lazanijos lakštai ~
Mocarela 1 rutuliukas
Fermentinis sūris 125 g
Krapai, petražolės ~
Bazilikai ~
Žuvies prieskoniai
Druska, juodieji pipirai
Alyvuogių aliejus

       Pirmiausia mažame puodelyje pasiruošiame naminį pomidorų padažą. Ant šlakelio aliejaus pakepiname smulkintą svogūną ir salierą. Nuplikytus ir nuluptus pomidorus supjaustome kubeliais, sudedame prie svogūnų. Pagardiname druska, pipirais, pomidorų pasta ir troškiname ant mažos ugnies 15 min. Jeigu pritrūksta drėgmės, įpilame porą šaukštų žuvies sultinio. Paskui įmaišome smulkintų šivežių bazilikų.
       Žuvies filė supjaustome gabaliukais ir dedame į pudą su trupučiu vandens. Pasūdome, beriame žuvies prieskonių ir apverdame žuvį. Paskui nukošiame, sultinį pasiliekame.
       Keptuvėje apkepiname likusį svogūną ir česnako skilteles. Sudedame žuvį, pilame keletą šaukštų žuvies sultinio ir grietinėlės. Pabaigoje įmaišome kapotas žoleles.
       Į kepimo formą pilame porą šaukštų sultinio ir pomidorų padažo. Dedame lazanijos lakštus, ant jų - pašlakstome žuvies sultinio, dedame troškintos žuvies, pomidorų padažo ir truputį tarkuoto sūrio bei mocarelos kubelių. Sudedame 3 tokius sluoksnius. Viršų gausiai apibarstome tarkuotu sūriu ir likusia mocarela. Kepame 190 C orkaitėje apie 40 min.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą