2014 m. liepos 30 d., trečiadienis

Biskvitinis pyragėlis



       Labai paprastas, bet skanus desertas! Iš esmės tai reikia tiesiog išsikepti biskvitą, o su kuo patieksite - jau fantazijos reikalas. Aš pabarsčiau cukraus pudra, ir patiekiau su braškėm ir ledais!

Biskvitas 20x22 cm formai:
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 180 g
Cukrus 100 g
Druska žiupsnelis
Kepimo milteliai 2 a.š.
Pienas 4 v.š.
Augalinis aliejus 100 ml
Baltas desertinis vynas 2 v.š.
Citrinos žievelė 1 a.š.

       Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Baltymus išplakame su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki standžių putų. Į baltymus įsijojame miltus su kepimo milteliais. Tuomet įmaišome trynius, citrinos žieveles, aliejų, vyną ir pieną. 
         Kepimo skardą išklojame popieriumi ir supilame tešlą. Kepame biskvitą 180 C orkaitėje apie 35-40 min. Ataušiname ir pabarstome cukraus pudra.
         Recepto šaltinis - žurnalas "Liza. Prijatnogo apetita".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą