Kai atradau šitą genialiai paprastą būdą, kitaip šparagų jau neberuošiu. Tai gali būti garnyras prie mėsos arba žuvies patiekalų, nors skanu ir tiesiog kepti šparagai :)
Šparagai ryšelis
Tarkuotas parmezano sūris
Tyras alyvuogių aliejus
Druska, juodieji pipirai
Citrinos sulčių šlakelis (nebūtinai)
Viskas labai paprasta. Šparagų kietuosius galus nupjauname - dar geras patarimas yra tiesiog galus nulaužti, jie lūžta tiksliai toje vietoje, kur baigiasi kietumas. Kepimo skardą išklojame folija, sudedame šparagus, apšlakstome alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Rankomis dar viską permaišome ir užberiame sūrio. Kepame 190 C temperatūroje apie 10 min.
Recepto šaltinis Laura Vitale.
noriu paklausti del sparagu. Ar nevirtote, iskart iskepete, o sparagai ne per kieti jums? Man idomu.
AtsakytiPanaikintiPagarbiai,
Ieva
Nevirtus iškart kepu, tikrai nebūna per kieti - karštoje orkaitėje labai gerai iškepa. Tik tuos kietus galus nulaužti reikia - kai perku pavasarį šviežius, tai apie 1/3 nulaužiu. O tokiu metu žiemą tai niekad neperku, man atrodo kad jie ir šiaip kieti būna :)
AtsakytiPanaikinti