2014 m. lapkričio 1 d., šeštadienis

Graikiškai įdarytos cukinijos



       Labai patiko taip įdarytos cukinijos - su jautienos faršu, pomidorais ir fetos sūriu.

Reikės:
Cukinijos 3-4 vnt.
Malta jautiena 500 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 2 sk.
Pomidorai 8 vnt.
Fetos sūris 70 g
Alyvuogės 10 vnt.
Šviežios petražolės, mėtos - pluoštelis (mėtų nedėjau)
Provanso žolelės 2 v.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Alyvuogių aliejus ~

Sūrio padažui:
Sviestas 1 v.š.
Miltai 1 v.š.
Pienas 300 ml
Sūris fermentinis 75 g
Muskato riešutas ~

       Cukinijas perpjauname išilgai pusiau ir išskobiame. Pomidorus nuplikome ir susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir apkepiname smulkintus svogūnus ir česnakus. Tuomet dedame mėsą ir apkepame. Suberiame pusę pomidorų, smulkintas žoleles ir pusę prieskonių. Išmaišome ir dar šiek tiek patroškiname. Iškeptą įdarą nukeliame nuo ugnies, įmaišome pjaustytas alyvuoges ir sutrupiname fetos sūrį.
       Kitame puodelyje ištirpiname sviestą, suberiame miltus, išplakame šluotele, kad neliktų gumulėlių ir užpilame karštu pienu. Maišome, kol padažas sutirštės. Suberiame tarkuotą sūrį, pagardiname druska, pipirais ir muskato riešutu.
       Pomidorų padažui patroškiname likusius pomidorus, smulkintas išskobtas cukinijas su likusiu šaukštu Provanso žolelių, įtrupiname sultinio kubelį. Kai daržovės išsitroškins, sutriname blenderiu. Pilame pomidorų padažą ant kepimo formos dugno, sudedame cukinijas, įdarytas mėsos troškiniu. Ant viršaus užpilame sūrio padažą. Kepame 180 C orkaitėje 55 min. Skanaus!
      Recepto šaltinis - ColruytEnCuisine.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą