Mėgstu nusipirkti visą didelę lašišą, kai būna akcija. Šiaip jau mes esame maža trijų asmenų šeima, ir jeigu nelaukiame svečių, tai visą žuvį sudoroti nelengva. Todėl pirmą dieną iškepu visą žuvį orkaitėje ir valgome ją karštą. Antrą dieną iš likučių išrenku žuvies filė ir gaminu salotas, arba makaronus su lašiša, ar dar ką nors... Šįkart pirkau upėtakį, ir kitą dieną patiekiau su spageti makaronais, rukola bei vyšniniais pomidorėliais.
2 porcijoms:
Spageti makaronai 150 g
Lašišos filė 200 g
Rukola 50 g
Vyšniniai pomidorai 6 vnt.
Kaparėliai, saujelė
Citrinos 1/2 vnt,
Druska, juodieji pipirai ~
Alyvuogių aliejus ~
Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės. Alyvuogių aliejų įkaitiname keptuvėje, sudedame lašišos gabalėlius, pjaustytus pomidorus, kaparėlius. Įtarkuojame šiek tiek citrinos žievelės, įpilame citrinos sulčių, druskos, pipirų. Į lėkštes dedame spagečių, ant viršaus - rukolos lapelius (žiemą būtina nupjaustyti kotelius, nes jie būna kartūs), pašlakstome viską alyvuogių aliejumi, sudedame karštą lašišą su pomidorais ir patiekiame.
Recepto šaltinis - www.edimdoma.ru.