2012 m. rugsėjo 26 d., trečiadienis

Troškinta jautiena su slyvomis



       Labai mėgstu jautieną su slyvomis, bet ilgai delsiau ją gaminti namuose. Visai be reikalo, nebuvo taip sunku ir labai gerai pavyko :)

Reikės:
Jautienos mentė 700 g (su kaulu)
Džiovintos slyvos 150 g
Svogūnai 1 vnt.
Pomidorų padažas 2,5 v.š.
Aliejus ~
Druska, juodieji pipirai ~
Prieskoninės žolelės (gelsvė, petražolės, lauro lapai, čiobreliai)

       Jautieną pasmulkiname į kelis mažesnius gabalus, dedame į didelį puodą, pripilame pilną vandens ir užverdame. Kai užvirs, nugraibome putas, sudedame prieskonines žoles, druskos, pipirų grūdelių. Verdame ant labai mažos ugnies 45-50 min.
       Troškintuve įkaitiname aliejų, apkepame smulkintus svogūnus. Virtą jautieną supjaustome plonais gabalėliais, sudedame į troškintuvą, užpilame trupučiu vandens ir šiek tiek likusio sultinio. Įdedame pomidorų padažo, druskos, pipirų, suberiame slyvas ir dar patroškiname 10-15 min. Patiekiame su bulvių koše. Skanaus!

2012 m. rugsėjo 25 d., antradienis

Trinta cukinijų sriuba su skrebučiais


       Gaminau šią sriubą ne kartą, labai patiko, todėl noriu pasidalinti receptu.

Reikės:
Cukinijos (mažos) 2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Bulvės 1 vnt.
Česnakai 2 sk.
Druska, juodieji pipirai ~
Vištienos sultinys 750 ml
Balta duona 2 riekelės
Alyvuogių aliejus ~

       Cukinijas ir bulves supjaustome kubeliais ir dedame į verdantį sultinį. Atskirai keptuvėje pakepiname smulkintą svogūną ir česnako skilteles. Suberiame į sriubą, pagardiname druska ir juodaisiais pipirais. Sriubą sutriname ir patiekiame su šlakeliu grietinės bei skrebučiais.
      Skrebučiams duoną paskrudiname (tosteryje arba orkaitėje), supjaustome kubeliais. Dubenėlyje sumaišome porą šaukštų alyvuogių aliejaus, įspaudžiame skiltelę česnako, druskos. Sudedame skrebučius ir išmaišome.
       

2012 m. rugsėjo 24 d., pirmadienis

Žerbo pyragas



        Žerbo pyragas (arba Gerbeaud) - tai vengriškas desertas, pavadintas pagal to paties vardo kavinę Budapešte. Vis dėlto, kaip atradau benaršydama internete, pyrago receptą sukūrė prancūzų konditeris - matyt dėl to ir užgimė mano simpatija jam :) Pagal originalų receptą mielinės tešlos lakštai būdavo pertepami abrikosų arba braškių džemu ir riešutais, o viršus užliejamas šokoladine glazūra. Šį receptą radau Sonatinos blog'e ir tai yra ne visiškai klasikinė pyrago versija - įdarui naudojamos aguonos ir tarkuoti obuoliai su cinamonu.

Aš dariau iš pusės normos ir ėmiau:
Miltai 225 g
Cukrus 175 g
Mielės sausos 1 a.š.
Margarinas 125 g
Pienas 100 ml
Abrikosų džemas 3 v.š.
Aguonos 100 g
Obuoliai 500 g (nulupti)
Vanilinis cukrus 1 a.š.
Cinamonas ~
Juodasis šokoladas 75 g
Sviestas 25 g

       Tešlai sumaišome miltus, sausas mieles, 50 g cukraus. Įtarkuojame šaltą margariną ir minkome tešlą, palaipsniui supilant pusę šilto pieno. Išminkytą tešlą pastatome pusvalandžiui šiltai.
       Aguonas sumalame, užpilame 50 ml šilto pieno ir 50 g cukraus. Obuolius sutarkuojame, užberiame 75 g cukraus, cinamonu ir vaniliniu cukrumi.
       Tešlą padalijame į 3 dalis. Kepimo formą (apie 20 x 30 cm) ištepame trupučiu sviesto. Iškočiojame vieną tešlos lakštą, klojame jį į formą ir aptepame puse abrikosų džemo. Suberiame aguonų įdarą ir išlyginame. Iškočiojame antrą tešlos lakštą, dedame jį į formą. Ant viršaus paskleidžiame obuolių įdarą. Užklojame trečiuoju tešlos lakštu ir aptepame likusiu abrikosų džemu. Kepame 180 C orkaitėje apie valandą.
       Glazūrai šokoladą su pora šaukštų vandens ištirpiname vandens vonelėje. Įmaišome sviestą ir aplliejame pyrago paviršių.
       Mano pastabos: glazūrai šokolado pagal nurodytą kiekį gavosi smarkiai per daug, aš pamažinčiau gal net perpus. Aguonų galėtų būti daugiau. Tešlos lakštai buvo labai skanūs, tačiau lūžinėjo, sunkiai kočiojosi, rankomis "ištampyti" pagal formos kraštus pavyko tik apatinį sluoksnį, nes ant įdarų nelabai gali spausti... Ir šiaip reikėjo daryti į mažesnio diametro formą. Pats įdaras, t.y. obuoliai + aguonos + šokoladas gavosi įdomaus, bet nelabai tradicinio skonio, nors visi gyrė, bet aš vis valgiau ir galvojau " nu tie obuoliai čia kažkaip ne į temą...". Kitąkart darysiu du sluoksnius aguonų įdaro ir šokolado glazūrą, galbūt dar riešutų įdėsiu.


2012 m. rugsėjo 5 d., trečiadienis

Žemaičių blynai



       Kartais labai užsinori paprastų patiekalų, tradicinių, lietuviškų, bulvinių...
Reikės:
Bulvės 15 vnt. (vidutinės)
Kiaušinai 2 vnt.
Miltai 3 v.š.
Bulvių krakmolas 3 v.š.
Malta mėsa 300 g (ėmiau jautieną su kiauliena)
Svogūnai 1 vnt.
Druska, pipirai ~
Aliejus kepti ~

       Bulves išverdame. Kai pravės, sumalame, įmušame kiaušinius, dedame miltus, krakmolą ir šaukštelį druskos. Išminkome tešlą ir formuojame blynus - dedame po šaukštelį įdaro, suformuojame "cepeliną" ir suplojame. Kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
       Įdarui mėsą sumalame kartu su pakepintu aliejuje svogūnu ir pagardiname druska bei juodaisiais pipirais. Man skaniausia valgyti su grietine.
      Recepto šaltinis - Skanus gyvenimas.




2012 m. rugsėjo 4 d., antradienis

Pikantiški pomidorai


       Šią vasarą įdaryti pomidorai mūsų virtuvėje valdo :) Šitą receptuką pati sukurpiau iš to, kas galima sakyti, po ranka buvo... Bet vyrui labai patiko :)

Reikės:
Pomidorai 5 vnt.
Fermentinis sūris 150 g
Virtas kiaušinis 1 vnt.
Pieniškos dešrelės 2 vnt.
Marinuotas agurkėlis 1 vnt.
Majonezas ~
Česnakas 2 sk.
Druska, pipirai ~
Krapai, petražolės ~

       Pomidorus perpjauname pusiau ir išskobiame. Likusius produktus susmulkiname ir sumaišome su majonezu. Įdedame druskos, pipirų, tarkuoto česnako, prikemšame įdaro pomidorus ir užbarstome kapotomis žolelėmis.

2012 m. rugsėjo 3 d., pirmadienis

Obuolių sklindžiai



        Labai seniai svajojau iškepti, šiandien pagaliau prisiruošiau :) Dideli ir purūs, labai patiko! Kadangi pats obuolių metas, ėmiau rūgštesnius obuolius.

Reikės:
Obuoliai 3 vnt.
Miltai 8 v.š.
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 2 v.š. + 1 a.š.
Druska žiupsnelis
Sausos mielės 1 pak. (naudojau "Fermipan" 11 g)
Aliejus kepimui ~

       Į sitklinę šilto vandens įdedame šaukštelį cukraus ir sausas mieles. Ištirpiname. Įmušame kiaušinius ir plakame mikseriu, palaipsniui supilant likusį cukrų, druską, miltus. Obuolius nulupame, supjaustome nedidelėmis skiltelėmis ir sudedame į tešlą. Paliekame tešlą 20-30 min. pakilti. Kepame įkaitintame aliejuje, sklindžius darome didelius - pilame po du šaukštus tešlos. Skanaus!


2012 m. rugsėjo 2 d., sekmadienis

Baklažanų ir fetos sūrio apkepas


       Vėl mano mylimas apkepas :) Šitas apkepas labai greitai vakarienei.

2 porcijoms:
Baklažanai 1 vnt.
Miltai 2 v.š.
Pomidorų tyrė 1 st.
Feta sūris 150 g
Parmezanas 50 g
Rozmarinas, bazilikas ~
Alyvuogių aliejus ~
Druska, pipirai ~

       Baklažaną supjaustome riekelėmis, pabarstome druska ir paliekame 10 min. kol išsiskirs sultys. Tada nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Apvoliojame riekeles miltuose, perteklių nukratome ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai pagels.
       Į kepimo formą supilame pomidorų tyrę, paskaniname ją bazilikais, druska, pipirais. Išdėliojame baklažanų riekeles. Fetą sūrį sutrupiname, sumaišome su parmezanu ir rozmarinu. Suberiame sūrį ant baklažanų ir kepame 200 C orkaitėje 15-20 min.


2012 m. rugsėjo 1 d., šeštadienis

Tuno kepsnys su sezamais


       Seniai gaminau žuvį, todėl šiandien, rugsėjo 1-osios proga kepiau tuno didkepsnius.

2 porcijoms:
Tuno didkepsniai 2 vnt.
Alyvuogių aliejus 200 ml
Sezamo sėklos 2 v.š.
Sojos padažas ~
Druska, juodieji pipirai ~

       Tuno gabalėlius nuplauname, nusausiname popieriniu ranšluosčiu ir pamerkiame pusvalandžiui į alyvuogių aliejų. Tada sumaišome dubenėlyje sezamo sėklas ir šviežiai maltus pipirus, apvoliojame mišinyje tuną. Jeigu mėgstate sojos padažą, galima juo sutepti didkepsnius, man sojos padažas nelabai patinka, tai aš pasūdžiau žuvį druska, kai ji buvo jau iškepta. Pilame į keptuvę aliejų, kuriame marinavosi žuvis, gerai įkaitiname ir apkepame tuną po 4 min. iš kiekvienos pusės.
       Garnyrui dariau tokias salotas: keletą morkų ir agurkų supjaustome šiaudeliais ir merkiame 10 min. į vandenį, pasaldintą trupučiu rudojo cukraus ir 2 šaukštais ryžių acto. Paskui įpjaustome laiškinių svogūnų, įtarkuojame česnako, imbiero, čil gabaliuką, šlakelį citrinos sulčių, druskos ir pipirų. Skanaus!

2012 m. rugpjūčio 24 d., penktadienis

Spageti marinara


       Šiandien labai paprasta ir greita - makaronai su jūros gėrybėmis, viskas ką galima laikyti šaldiklio ir spintelių atsargose ekstra atvejams :)

4 porcijoms:
Jūros gėrybių mišinys (šaldytas) 500 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 2-3 sk.
Konservuoti pomidorai 450 g
Baltas vynas 1/2 st.
Spagečiai 400 g
Alyvuogių aliejus ~
Petražolės ~
Druska, juodieji pipirai ~

       Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai apkeps, pilame smulkintus pomidorus, baltą vyną ir ant nedidelės ugnies patroškiname 10 min. Įmaišome jūros gėrybių mišinį, druskos, pipirų ir dar paverdame apie 6-8 minutes.
        Spagečius išverdame pagal nurodymus. Išvirtus makaronus sukrečiame į padažą, permaišome ir patiekiame su kapotomis petražolėmis. Skanaus!
       Recepto šaltinis - Cranberry Jam.


2012 m. rugpjūčio 23 d., ketvirtadienis

Pomidorai, įdaryti rūkyta skumbre



       Paskutiniu metu pamėgau vakarienei pomidorus su įvairiais įdarais.

Reikės:
Pomidorai 5-6 vnt.
Rūkyta skumbrė 1 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Marinuoti agurkėliai 3 vnt.
Majonezas ~
Petražolės, krapai ~
Druska, juodieji pipirai ~

       Kiaušinius kietai išverdame ir sukapojame. Agurkėlius smulkiai supjaustome. Skumbrę nukaulėjame ir atskiriame į mažus gabalėlius. Viską pagardiname druska, pipirais ir sumaišome su majonezu. Pomidorus perpjauname pusiau, išskobiame vidų ir prikemšame įdaro. Papuošiame kapotais žalumynais. Skanaus!
       Recepto šaltinis - Neringos blog'as.

2012 m. rugpjūčio 22 d., trečiadienis

Želė tortas



       Vis priiminėju svečius gimtadienio proga. Šįkart - įdomus, gaivus ir nesunkiai paruošiamas tortas. Aš jį gaminu pagal savo mėgstamiausią Pana cotta receptą.

Reikės:
Aviečių želė 1 pak.
Kivi želė 1 pak.
Apelsinų želė pak.
Grietinėlė 250 ml (naudojau 12 proc.)
Pienas 500 ml
Želatina 4 v.š.
Cukrus 2 v.š.
Vanilinis cukrus 2 v.š.

       Želė paruošiame pagal nurodymus ant pakelio, tik imame vos mažiau vandens. Sustingdome askiruose indeliuose ir supjaustome gabalėliais. Želatiną užmerkiame keliuose šaukštuose šalto vandens, kol išbrinks. Pieną ir grietinėlę pakaitiname, suberiame cukrų ir vanilinį cukrų. Želatiną ištirpiname ant vandens vonelės ir supilame į pieno mišinį. Kai ims stingti užpilame į torto formą ant želės gabalėlių. Statome į šaldytuvą nakčiai, kad gerai sustingtų.

2012 m. rugpjūčio 21 d., antradienis

Vištienos stroganovas



4 porcijoms:
Vištienos filė 400 g
Svogūnai 1 vnt.
Pomidorų tyrė 3 v.š.
Miltai 1 v.š.
Vištienos sultinys 320 ml
Grietinė 100 g
Druska, juodieji pipirai ~
Maltos saldžiosios paprikos 3 a.š.
Vištienos prieskoniai ~
Marinuoti agurkėliai 4 vnt.

       Vištieną supjaustome juostelėmis ir apvoliojame mėgiamuose paukštienos prieskoniuose. Susmulkiname svogūną. Keptuvėje įkatiname porą šaukštų aliejaus ir jame apkepiname vištieną bei svogūnus. Tada užberiame miltus ir gerai išmaišome. Užpilame sultinį, pomidorų tyrę, paprikos miltelius, druską, pipirus. Uždengiame ir troškiname ant sipnos ugnies 15 min.
       Agurkėlius supjaustome mažais kubeliais. Į troškinį sudedame grietinę, agurkėlius, užviriname ir nukeliame nuo ugnies. Skanaus!



2012 m. rugpjūčio 20 d., pirmadienis

Varškės sūriu įdaryti pomidorai


       Pomidorų metas, kai jie patys skaniausi. Šiandien gaminau tokį užkandį, arba tiksliau, man tai buvo lengva vakarienė:)

Reikės:
Pomidorai 4 vnt.
Fetos arba brinzos sūris 150 g
Tarkuotas parmezanas 2-3 v.š.
Alyvuogės juodos 2 v.š.
Alyvuogės žalios (įdarytos paprika) 2 v.š.
Česnakai 1 sk.
Druska, juodieji pipirai ~
Rukola sauja
Šviežios petražolės, bazilikas, svogūnų laiškai ~

       Pomidorus nupjauname ir išskobiame. Sūrį sutarkuojame, įmaišome išspausto česnako, parmezano, kapotais žalumynais. Pagardiname druska ir pipirais. Alyvuoges supjaustome žiedeliais, dalį įmaišome į įdarą. Pomidorus prikemšame įdaro, papuošiame likusiomis alyvuogėmis ir rukola.
       Recepto šaltinis - žurnalas "Liza. Prijatnogo apetita".

2012 m. rugpjūčio 18 d., šeštadienis

Traškūs avižiniai dribsniai su jogurtu ir keptais vaisiais


       Labai skanus pasiūlymas pusryčiams! Aš dariau su šviežiais persikais ir abrikosais, bet galima naudoti ir konservuotus.

2 porcijoms:
Avižiniai dribsniai 1 st.
Sviestas 50 g
Cukrus 1 v.š.
Slyvos 2-3 vnt.
Persikai 2-3 vnt.
Abrikosai 3 vnt.
Lazdyno riešutai sauja
Natūralus jogurtas 1 st.
Vanilinis cukrus 1 v.š.

       Vaisius supjaustome stambiais kubeliais ir sudedame į kepimo formą. Ant vaisių suberiame avižinius dribsnius, kapotus riešutus ir užpilame trupučiu sulčių nuo konservuotų vaisių (arba tiesiog vandens). Kepame 190 C orkaitėje 10 min. Tada išimame kepimo formą iš orkaitės, užpilame lydytu sviestu, pabarstome ant viršaus cukrumi ir vėl kišame 10 min. į orkaitę, kad susidarytų traški karamelizuota plutelė. Jogurtą paskaniname vaniliniu cukrumi. Dedame į lėkštę traškius dribsnius su vaisiais ir užpilame jogurtu.
       Recepto šaltinis - www.edimdoma.ru.



2012 m. rugpjūčio 17 d., penktadienis

Bulvių ir burokėlių apkepas



       Burokėliai - daržovė vertinga, vis sakau sau, kad reikėtų jų dažniau valgyti, bet nedaug težinau būdų kaip juos paruošti... Todėl šiandien išbandžiau prancūziško bulvių apkepo versiją, į kurią dar papildomai įeina ir burokėliai. 

4 porcijoms reikės:
Bulvės šviežios 4 vnt.
Burokėliai 2-3 vnt.
Gruyere sūris 50 g
Česnakai 3 sk.
Sviestas 20 g
Grietinėlė arba grietinė 500 ml
Pienas 100 ml
Čiobreliai, kvapieji pipirai ~
Muskato riešutas, gvazdikėliai ~
Druska, juodieji pipirai ~

       Pieną su grietinėle užkaičiame puode. Česnako skilteles sutraiškome peiliu (neluptas), sumetame į puodą, kartu įdedame čiobrelių, kvapiųjų pipirų, porą gvazdikėlių ir truputį malto muskato riešuto. Viską užverdame ir nukeliame porai minučių pastovėti. Tuo metu plonais griežinėliais supjaustome bulves ir burokėlius. Jeigu bulvytės šviežios jų galima ir nelupti, tik svarbiausia viską supjaustyti kuo ploniau, kad riekelės būtų peršviečiamos - taip jos ir geriau iškeps, ir skaniau įsigers padažo.
      Keraminę kepimo formą ištepame sviestu ir į ją sluoksniais dedame bulves ir burokėlius, kiekvieną sluoksnį pabarstant druska ir pipirais. Pieno ir grietinėlės padažą perkošiame per sietelį ir juo užpilame daržoves. Užbarstome stambiai tarkuoto sūrio ir kepame 45-50 min. 190 C orkaitėje.
       Recepto šaltinis - www.edimdoma.ru


2012 m. rugpjūčio 16 d., ketvirtadienis

Veršienos kepsneliai su citrininiu kaparėlių padažu


Veršienos kepsneliai 4 vnt.
Kaparėliai 2 v.š.
Citrinos 1 vnt.
Sviestas 40 g
Petražolės kuokštelis
Druska, baltieji pipirai ~

       Veršienos kepsnelius lengvai pamušame ir įtriname druska bei pipirais. Citriną gerai nuplauname, skustuku nutarkuojame žievelę ir ją užpilame verdančiu vandeniu.Keptuvėje įkaitiname sviestą ir apkepame mėsą po 3-4 min. iš kiekvienos pusės. Suberiame kaparėlius ir citrinos žieveles, permaišome. Užbarstome kapotomis žolelėmis ir iškart patiekiame.
       Recepto šaltinis - žurnalas "Liza. Prijatnogo apetita".

2012 m. rugpjūčio 15 d., trečiadienis

Trupininis obuolių pyragas



     Šitas pyragas iš Beatos knygos. Nors aš jos, beje, neturiu :) Receptą radau Ilonos blog'e.

Reikės:
Obuoliai 5 vnt.
Razinos sauja
Rudasis cukrus 100 g + 2 v.š.
Baltasis cukrus 50 g
Cinamonas ~
Sviestas 190 g
Miltai 150 g
Avižiniai dribsniai 50 g
Malti migdolai 100 g

       Obuolius nulupame, supjaustome riekelėmis, užpilame pora šaukštų rudojo cukraus ir sumaišome su cinamonu ir razinomis. Dedame į kepimo indą išteptą sviestu (40 g) ir šauname į orkaitę maždaug 15 min., kad obuoliai suminkštėtų.
       Trupiniams sutarkuojame šaltą sviestą (150 g), supilame miltus, avižas, migdolus,cukrų ir lengvai perleidžiame viską per pirštus, turėtų gautis trupininė tešla. Trupinius užbarstome ant obuolių ir kepame dar apie 35-45 min. 190 C orkaitėje. Patiekiame pyragą šiltą su ledais.
       P.S. Labai skanus pyragas, tik viena pastabėlė - man šitame recepte cukraus per daug, aš dedu truputį mažiau.


2012 m. rugpjūčio 14 d., antradienis

Kalakutienos maltinukai su šviežiais kopūstais


Malta kalakutiena 300 g
Šviežias kopūstėlis 1/2 vnt.
Morkos 1 vnt.
Bulvės 2 vnt.
Svogūnai 2 vnt.
Alyvuogių aliejus ~
Lauro lapai 1 vnt.
Kvapieji pipirai 5 vnt.
Druska ~
Cukrus 1 a.š.
Actas 1 a.š.
Prieskoninės žolelės žiupsnelis

       Iš faršo padarome mažus maltinukus ir dedame į verdantį vandenį. Sudedame pjaustytą morką, svogūną, kopūstą, aš dar paprikos pusę įdėjau... Kitą svogūną pakepiname ant šlakelio aliejaus. Po 5 min. virimo sudedame pjaustytas bulves ir svogūnus, prieskonius. Paverdame dar apie 7 min. ir supilame actą ir cukrų. Patiekiame su grietine.
       Recepto šaltinis - Laikas į virtuvę.

2012 m. rugpjūčio 13 d., pirmadienis

Pyragėliai su obuoliais ir aviečių džemu



       Nors duonos namuose niekada nekepu, bet kartais būna smagu, kai iš pačio ryto namai pakvimpa šviežiais kepiniais. Šiandien tai buvo sluoksniuotos tešlos pyragėliai - mini bandelės su obuoliais ir aviečių konfitiūru. Labai elegantiška :)

20 vnt. reikės:
Sluoksiuota tešla 5 lapeliai (~ 450 g)
Obuoliai 4 vnt.
Džiūvėsėliai 3 v.š.
Cukrus 1 v.š.
Kiaušiniai 1 vnt.
Aviečių džemas 20 a.š.

       Obuolius nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Sumaišome su džiūvėsėliais ir cukrumi. Kiekvieną tešlos lakštą padaliname į 4 dalis, truputį pakočiojame. Dedame ant lakštelio šiek tiek obuolių įdaro, šaukštelį aviečių džemo ir gerai užspaudžiame kraštelius, suformuodami mažas apvalias bandeles. Dedame pyragėlius siūle į apačią ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Patepame kiaušinio plakiniu ir kepame 220 C orkaitėje 15 min.
       Recepto šaltinis - žurnalas "Liza. Prijatnogo apetita".

2012 m. rugpjūčio 12 d., sekmadienis

Baskų omletas



       Puikus ispaniškas omletas su daržovėmis!

2 porcijoms:
Kiaušiniai 4 vnt.
Paprikos 1 vnt.
Pomidorai 2 vnt.
Svogūnai baltieji arba raudonieji 1 vnt.
Česnakai 2 sk.
Bazilikas ~
Druska, juodieji pipirai ~
Batonas 1/3 vnt.
Alyvuogi aliejus 3-4 v.š.

       Pomidorus nuplikome ir nulupame, supjaustome stambiomis skiltelėmis, paprikas ir svogūną - juostelėmis. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir jame apkepiname svogūnus, paprikas ir pomidorus. Česnako skilteles patraiškome peiliu ir sumetame į daržoves, paskaniname druska, pipirais ir puse bazilikų. Troškiname 10 min. Kiaušinius gerai išplakame ir užpilame ant daržovių. Kai krašteliai ir apačia apkeps, nukeliame nuo ugnies.Batono riekeles paskrudiname, pašlakstome alyvuogių aliejumi. Ant skrebučių sudedame omletą ir kapotą baziliką. Skanaus!
       Recepto šaltinis - www.edimdoma.ru.