2012 m. rugsėjo 5 d., trečiadienis

Žemaičių blynai



       Kartais labai užsinori paprastų patiekalų, tradicinių, lietuviškų, bulvinių...
Reikės:
Bulvės 15 vnt. (vidutinės)
Kiaušinai 2 vnt.
Miltai 3 v.š.
Bulvių krakmolas 3 v.š.
Malta mėsa 300 g (ėmiau jautieną su kiauliena)
Svogūnai 1 vnt.
Druska, pipirai ~
Aliejus kepti ~

       Bulves išverdame. Kai pravės, sumalame, įmušame kiaušinius, dedame miltus, krakmolą ir šaukštelį druskos. Išminkome tešlą ir formuojame blynus - dedame po šaukštelį įdaro, suformuojame "cepeliną" ir suplojame. Kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
       Įdarui mėsą sumalame kartu su pakepintu aliejuje svogūnu ir pagardiname druska bei juodaisiais pipirais. Man skaniausia valgyti su grietine.
      Recepto šaltinis - Skanus gyvenimas.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą