2012 m. rugsėjo 2 d., sekmadienis

Baklažanų ir fetos sūrio apkepas


       Vėl mano mylimas apkepas :) Šitas apkepas labai greitai vakarienei.

2 porcijoms:
Baklažanai 1 vnt.
Miltai 2 v.š.
Pomidorų tyrė 1 st.
Feta sūris 150 g
Parmezanas 50 g
Rozmarinas, bazilikas ~
Alyvuogių aliejus ~
Druska, pipirai ~

       Baklažaną supjaustome riekelėmis, pabarstome druska ir paliekame 10 min. kol išsiskirs sultys. Tada nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Apvoliojame riekeles miltuose, perteklių nukratome ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai pagels.
       Į kepimo formą supilame pomidorų tyrę, paskaniname ją bazilikais, druska, pipirais. Išdėliojame baklažanų riekeles. Fetą sūrį sutrupiname, sumaišome su parmezanu ir rozmarinu. Suberiame sūrį ant baklažanų ir kepame 200 C orkaitėje 15-20 min.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą