2012 m. rugpjūčio 17 d., penktadienis

Bulvių ir burokėlių apkepas



       Burokėliai - daržovė vertinga, vis sakau sau, kad reikėtų jų dažniau valgyti, bet nedaug težinau būdų kaip juos paruošti... Todėl šiandien išbandžiau prancūziško bulvių apkepo versiją, į kurią dar papildomai įeina ir burokėliai. 

4 porcijoms reikės:
Bulvės šviežios 4 vnt.
Burokėliai 2-3 vnt.
Gruyere sūris 50 g
Česnakai 3 sk.
Sviestas 20 g
Grietinėlė arba grietinė 500 ml
Pienas 100 ml
Čiobreliai, kvapieji pipirai ~
Muskato riešutas, gvazdikėliai ~
Druska, juodieji pipirai ~

       Pieną su grietinėle užkaičiame puode. Česnako skilteles sutraiškome peiliu (neluptas), sumetame į puodą, kartu įdedame čiobrelių, kvapiųjų pipirų, porą gvazdikėlių ir truputį malto muskato riešuto. Viską užverdame ir nukeliame porai minučių pastovėti. Tuo metu plonais griežinėliais supjaustome bulves ir burokėlius. Jeigu bulvytės šviežios jų galima ir nelupti, tik svarbiausia viską supjaustyti kuo ploniau, kad riekelės būtų peršviečiamos - taip jos ir geriau iškeps, ir skaniau įsigers padažo.
      Keraminę kepimo formą ištepame sviestu ir į ją sluoksniais dedame bulves ir burokėlius, kiekvieną sluoksnį pabarstant druska ir pipirais. Pieno ir grietinėlės padažą perkošiame per sietelį ir juo užpilame daržoves. Užbarstome stambiai tarkuoto sūrio ir kepame 45-50 min. 190 C orkaitėje.
       Recepto šaltinis - www.edimdoma.ru


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą