2012 m. rugpjūčio 8 d., trečiadienis

Lazanija su malta mėsa ir 3 rūšių sūriais


       Šimto metų senumo receptas, bet geresnio nesu dar atradus todėl darau tik pagal šitą. Beje, pagal nurodytas normas gaunasi tikrai daug lazanijos, per dvi formas kepu, kai reikia "minią pamaitinti"... Jei gaminsite tik sau, siūlau daryti iš pusės normos.

Reikės:
Malta jautiena arba veršiena 800 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 4 sk.
Pomidorų pasta 2 v.š.
Pomidorų tyrė 1 l
Pievagrybiai 10 vnt.
Lazanijos lakštai 250 g 
Mocarelos sūris 100 g
Fermentinis sūris 300 g
Sūrio lazdelės 8 vnt.
Pienas 1 l
Sviestas 100 g
Miltai 100 g
Alyvuogių aliejus ~
Druska, juodieji pipirai ~
Čiobreliai, raudonėliai, petražolės ~

       Pirmiausia gaminame Bolognese padažą: apkepiname aliejuje smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus, pagardiname čiobreliais ir raudonėliais. Sudedame mėsos faršą ir pjaustytus pievagrybius, viską kepame, kol išgaruos skystis ir mėsa taps sausa. Dabar pilame pomidorų tyrę, pomidorų pastą, druską, pipirus ir dar šiek tiek patroškiname.
       Toliau gaminame Bešamelio padažą: puodelyje užverdame pieną, dedame druską ir pipirus. Kitame puode išlydome sviestą ir sumaišome su miltais. Sviesto ir miltų mišinį dedame į įkaitintą pieną ir maišome, kol sutirštės.
       Į kepimo formą dedame sluoksniais: pieno padažas, lazanijos lakštai, mėsos padažas, lakštai, pieno padažas, sūrio lazdelės ir petražolės, lakštai, mėsos padažas, lakštai, pieno padažas, tarkuotas sūris. Kepame 170 C orkaitėje apie valandą, kol apskrus.
      P.S. Man pirktinės pomidorų tyrės būna per rūgščios, todėl aš savo tyrę darau taip: sutrinu blenderiu konservuotus pomidorus ir įdedu druskos pagal skonį.
       Receptas Lino Samėno.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą