2012 m. rugpjūčio 2 d., ketvirtadienis

Spageti su mėsos kukuliais



       Kažkur skaičiau, kad tai pirmą vietą nesveikiausių valgių dešimtuke užimantis patiekalas... Na, gal namie gaminta jo versija nėra tokia jau "nuodinga", bet kai pasakiau vyrui ką šiandien valgysime, tai labai apsidžiaugė ir pasiūlė "Galbūt tu galėtum rašyti nesveikiausių valgių tinklaraštį"?

Reikės:
Malta jautiena 400 g
Pomidorai 3 vnt.
Svogūnai 2 vnt.
Česnakas 5 sk.
Pomidorų tyrė 200 ml
Batonas 1 riekelė
Pienas 1/2 st.
Maltos saldžiosios paprikos ~
Mairūnas, čiobrelis  (geriau švieži) ~
Druska, juodieji pipirai ~
Čili pipirai 1/2 vnt.
Spageti 250 g
Parmezano sūrio ~

       Į mėsos faršą įmušame kiaušinį, sudedame piene išmirkytą batoną, smulkiai pjaustytą 1 svogūną, kelias česnako skilteles. Pagardiname druska, pipirais, mairūnu ir čiobreliais. Viską gerai išmaišome ir drėgnomis rankomis suformuojame mažus kukuliukus. Juos apkepiname ant didelės ugnies iš visų pusių. Sumažiname ugnį, į keptuvę supilame pomidorų tyrę, nuluptus ir supjaustytus pomidorus ir patroškiname 10 min.
       Pabaigoje sudedame likusį smulkintą svogūną ir česnako skilteles, įmetame pusę čili pipiro. Pagardiname druska, pipirais, maltomis paprikomis ir dar šiek tiek patroškiname. Tuo metu išverdame spagečius. Makaronus dedame į lėkštę, į vidurį įkomponuojame kelis mėsos kukuliukus ir užpilame padažo. Pabarstome kapotomis žolelėmis ir tarkuotu parmezano sūriu. Skanaus!
       Recepto šaltinis - Neringos blogas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą