Vis priiminėju svečius gimtadienio proga. Šįkart - įdomus, gaivus ir nesunkiai paruošiamas tortas. Aš jį gaminu pagal savo mėgstamiausią Pana cotta receptą.
Reikės:
Aviečių želė 1 pak.
Kivi želė 1 pak.
Apelsinų želė pak.
Grietinėlė 250 ml (naudojau 12 proc.)
Pienas 500 ml
Želatina 4 v.š.
Cukrus 2 v.š.
Vanilinis cukrus 2 v.š.
Želė paruošiame pagal nurodymus ant pakelio, tik imame vos mažiau vandens. Sustingdome askiruose indeliuose ir supjaustome gabalėliais. Želatiną užmerkiame keliuose šaukštuose šalto vandens, kol išbrinks. Pieną ir grietinėlę pakaitiname, suberiame cukrų ir vanilinį cukrų. Želatiną ištirpiname ant vandens vonelės ir supilame į pieno mišinį. Kai ims stingti užpilame į torto formą ant želės gabalėlių. Statome į šaldytuvą nakčiai, kad gerai sustingtų.