Tešlai:
Kiaušiniai 2 vnt.
Pienas 300 ml
Miltai 100 g
Druska žiupsnelis
Aliejaus kepimui
Įdarui:
Saulėje džiovinti pomidorai 6-8 vnt.
Česnakas 1-2 sk.
Maskarponė 400 g (naudojau "Vilkyškių pieninės")
Druska, pipirai ~
Bazilikai, krapai ~
Kiaušinius išplakame su pienu, žiupsneliu druskos ir miltais. Tešlą paliekame 30 min. pastovėti. Kepame truputį aliejumi pateptoje keptuvėje. Iškeptus blynelius sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių, nes maskarponės įdaras taip pat bus riebokas).
Smulkiai supjaustome džiovintus pomidorus, sumaišome su smulkintu česnaku, druska, pipirais ir maskarpone. Kremu plonai aptepame lietinius ir susukame. Papuošiame kapotomis žolelėmis.
Recepto šaltinis - knyga "Idėjos šenčių stalui".