2012 m. liepos 4 d., trečiadienis

Baklažanų laiveliai su mėsos įdaru


       Labai mėgstu įdarytas paprikas, o štai dabar atradau puikų receptą ir baklažanams.

2 porcijoms:
Baklažanai 1 vnt.
Malta jautiena 300 g
Svogūnai 1 vnt.
Morkos 1 vnt.
Česnakai 2 sk.
Alyvuogių aliejus kepti
Pomidorų pasta 2 v.š.
Druska, pipirai ~
Bazilikai, persiladas ~

       Baklažaną perpjauname pusiau ir 30 min. pamirkome sūriame vandenyje. Tada išskobiame minkštimą, baklažanų puseles aptepame aliejumi (iš tamsiosios pusės), dedame į skardą ir kepame 180 C orkaitėje 20 min. odelėmis į viršų.
       Faršą pakepiname keptuvėje kartu su smulkintais sogūnais, morkom, česnakais, baklažano išskobtu vidumi, paskaniname prieskoniais ir pomidorų padažu. Dedame įdaro su kaupu į baklažanų puseles ir dar kepame 20 min. Pabigoje galima pabarstyti tarkuotu sūriu. Mes valgėme su grietine, labai skanu.
       Recepto šaltinis - Astriai saldu.

2 komentarai:

  1. Dar pabandyk su sūriu ir grybais - irgi be galo skanu ;) http://gpmagija.blogspot.com/2011/07/keptas-idarytas-baklazanas.html

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už pasiūlymą, Indre - gal kada pagaus įkvėpimas ir išbandysiu ;)

    AtsakytiPanaikinti