Visuomet kai būname Palangoje, aplankome mano mėgiamiausią restoraną "De Cuba". Labai džiaugiuosi, kad ir kiek metų jis ten jau veikia, tačiau maistas nesuprastėjo. Labai skanios yra firminės šio restorano salotos su vištiena ir ananasais, jas pabandžiau pasigaminti ir namuose.
Reikės:
Vištienos krūtinėlės filė 1/2 vnt.
Ananasai švieži arba konservuoti ~
Salotų lapai sauja
Pomidoras 1 vnt.
Agurkas 1 vnt.
Morka tarkuota 1 vnt. (šįkart nedėjau)
Svogūno šiek tiek
Alyvuogių aliejus 1 v.š.
Bazaminis actas 1 a.š.
Medus 1/2 a.š.
Garstyčios 1/2 a.š.
Druska, juodieji pipirai
Vištieną supjaustome gabalėliais, pamarinuojame su vištienos prieskoniais ir apkepiname. Daržoves susmulkiname, sudedame į lėkštę. Ant viršaus išdėliojame ananasų gabalėlius ir keptą vištieną. Užpilui suplakame alyvuogių aliejų su balzaminiu actu, garstyčiomis ir medumi. Pagardiname druska ir pipirais. Patiekiame su šviežia čiabata.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą