Vis dėlto vištienos šašlykas man yra kur kas skaniau, negu vištienos kepsneliai ant grilio :) Tik kadangi lietingi orai pakoregavo grilio planus, teko mėsytę palaikyti marinate dvi dienas, o šis marinatas su actu - todėl čia negalioja taisyklė "kuo ilgiau marinuosi, tuo minkštesnė bus"... Bet iš esmės marinatas puikus, užskaitau!
4 porcijoms reikės:
Vištienos filė 1 kg
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 3 sk.
Ryžių actas 2,5 v.š.
Baltojo vyno actas 2,5 v.š.
Citrinos 1/2 vnt. (sultys)
Alyvuogių aliejus 10 v.š.
Maltos saldžiosios paprikos 1 a.š.
Karis 1 a.š.
Raudonėlis, rozmarinas ~
Krapai, petražolės ~
Druska, juodieji pipirai ~
Vištieną supjaustome gabalėliais. Visus marinato ingredientus sutriname blenderiu. Paragaujame, ar netrūksta druskos. Sudedame vištieną į marinatą, uždengiame ir statome į šaldytuvą nakčiai. Kepame ant grotelių, kol gražiai apskrus. Skanaus!
Recepto šaltinis - Gustus Justinae.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą