2012 m. liepos 28 d., šeštadienis

Apkepas su moliūgais ir ryžių dribsniais


  
     Ateina moliūgų derliaus metas, vėlgi laikas traukti visus metus laukusius receptus. Šis apkepas yra purus, saldus ir labai skanus. Beje, tikrai patiks vaikams!

Reikės:
Moliūgo skiltelė
Ryžių dribsniai 3 v.š.
Džiūvėsėliai 1 v.š.
Sviestas 1 a.š.
Pienas 100 ml
Grietinė 25 g
Kiaušiniai 1vnt.
Cukrus 1 v.š.
Druska žiupsnelis
  
       Moliūgą nulupame, minkštimą supjaustome kubeliais ir troškiname verdančiame vandenyje su cukrumi apie 20-30 min. Tada supilame ryžių dribsnius, pieną, įdedame druskos ir dar patroškiname 30 min. Baigiant troškintis įdedame sviesto. Kiaušinį išplakame šakute, įdedame į jį kelis šaukštus moliūgų troškinio ir tada viską supilame atgal į puodą. Sukrečiame į sviestu pateptą ir džiuvėsėliais pabarstytą kepimo formą, išlyginame paviršių ir aptepame trupučiu grietinės. Kepame orkaitėje 190 C temperatūroje. Patiekiame su grietine.
       Recepto šaltinis - knyga "Pirmieji penkeri gyvenimo metai".

1 komentaras: