Ateina moliūgų derliaus metas, vėlgi laikas traukti visus metus laukusius receptus. Šis apkepas yra purus, saldus ir labai skanus. Beje, tikrai patiks vaikams!
Moliūgo skiltelė
Ryžių dribsniai 3 v.š.
Džiūvėsėliai 1 v.š.
Sviestas 1 a.š.
Pienas 100 ml
Grietinė 25 g
Kiaušiniai 1vnt.
Cukrus 1 v.š.
Druska žiupsnelis
Moliūgą nulupame, minkštimą supjaustome kubeliais ir troškiname verdančiame vandenyje su cukrumi apie 20-30 min. Tada supilame ryžių dribsnius, pieną, įdedame druskos ir dar patroškiname 30 min. Baigiant troškintis įdedame sviesto. Kiaušinį išplakame šakute, įdedame į jį kelis šaukštus moliūgų troškinio ir tada viską supilame atgal į puodą. Sukrečiame į sviestu pateptą ir džiuvėsėliais pabarstytą kepimo formą, išlyginame paviršių ir aptepame trupučiu grietinės. Kepame orkaitėje 190 C temperatūroje. Patiekiame su grietine.
Recepto šaltinis - knyga "Pirmieji penkeri gyvenimo metai".
Koks fainas! issisaugojau recepta, dekui, kad pasidalinote:)
AtsakytiPanaikinti