Labai mėgstu prancūziškus kepinius, todėl man patiko ir šios mielinės pynutės. Laiko aišku užtrunka, bet užtat vėlyviems pusryčiams mėgavomės šilta brioche su kava ir apelsinų sultimis. Tikras petit dejeuner!
Miltai 4 st. (man prireikė daugiau)
Mielės šviežios 30 g
Pienas 375 ml
Sviestas 180 g
Cukrus 1/2 st.
Druska žiupsnelis
Kiaušiniai 3 vnt. + 2 tryniai
Abrikosai 2 vnt.
Šokoladas 30 g
Kambario temperatūros pieną sumaišome su mielėmis ir viena stikline miltų. Uždengiame švariu drėgnu rankšluostėliu ir paliekame šiltai 20 min. Dideliame dubenyje mikseriu išplakame sviestą, cukrų, 2 kiaušinius ir 2 trynius. Jeigu lieka mažų sviesto gabalėlių - nieko tokio. Įmaišome mielių mišinį. Galiausiai suberiame likusius miltus ir dar kiek pamaišome su tešlos antgaliu. Tešlą išverčiame ant gerai miltais pabarstyto stalo ir šiek tiek paminkome. Padaliname į tris dalis ir supiname pynę, tarpuose prikaišiojant abrikosų bei šokolado gabaliukų. Dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir paliekame šiltai pakilti 1 val.
Pakilusią pynę aptepame likusiu išplaktu kiaušiniu ir kepame 180 C orkaitėje apie 40 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą