2012 m. liepos 25 d., trečiadienis

Brioche su abrikosais ir šokoladu



       Labai mėgstu prancūziškus kepinius, todėl man patiko ir šios mielinės pynutės. Laiko aišku užtrunka, bet užtat vėlyviems pusryčiams mėgavomės šilta brioche su kava ir apelsinų sultimis. Tikras petit dejeuner!

2 mažesnėms arba vienai itin didelei pynei reikės:
Miltai 4 st. (man prireikė daugiau)
Mielės šviežios 30 g
Pienas 375 ml
Sviestas 180 g
Cukrus 1/2 st.
Druska žiupsnelis
Kiaušiniai 3 vnt. + 2 tryniai
Abrikosai  2 vnt.
Šokoladas 30 g

       Kambario temperatūros pieną sumaišome su mielėmis ir viena stikline miltų. Uždengiame švariu drėgnu rankšluostėliu ir paliekame šiltai 20 min. Dideliame dubenyje mikseriu išplakame sviestą, cukrų, 2 kiaušinius ir 2 trynius. Jeigu lieka mažų sviesto gabalėlių - nieko tokio. Įmaišome mielių mišinį. Galiausiai suberiame likusius miltus ir dar kiek pamaišome su tešlos antgaliu. Tešlą išverčiame ant gerai miltais pabarstyto stalo ir šiek tiek paminkome. Padaliname į tris dalis ir supiname pynę, tarpuose prikaišiojant abrikosų bei šokolado gabaliukų. Dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir paliekame šiltai pakilti 1 val.
       Pakilusią pynę aptepame likusiu išplaktu kiaušiniu ir kepame 180 C orkaitėje apie 40 minučių.
       Recepto šaltinis - Duonos ir žaidimų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą