Smagus troškinukas, kurio receptą sukūriau dar mokydamasi mokykloje, bet iki šiol kiekvienais metais stengiuosi nors kartą pagaminti per moliūgų sezoną.
Reikės:
Morkos 2 vnt.
Bulvės 3 vnt.
Moliūgai 1/4 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Porai 1/2 vnt.
Grietinė 200 g
Druska, juodieji pipirai ~
Bazilikai, petražolės ~
Dideliame puode užkaičiame puodelį vandens ir į jį suberiame šiaudeliais pjaustytas morkas. Kol morkos troškinasi, kubeliais supjaustome bulves. Suverčiame į puodą bulves, jeigu reikia įpilame dar truputį vandens. Tuomet supjaustome ir sudedame svogūnus bei porus. Paskutinius nulupame ir susipjaustome moliūgų kubelius. Daržovės visą laiką troškinasi ant trupučio vandens, beveik garuose. Turėkite omenyje, kad kai sudėsite moliūgus, jie išskirs sulčių, todėl į pabaigą vandens nebepilkite. Kai moliūgai suminkštėja, supilame grietinę, paskaniname druska, juodaisiais pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir patroškiname dar 5 min. Jeigu troškinys gavosi skystokas, galima jį sutirštinti pora šaukštų miltų. Labai skanu su šviežia balta duona.