2010 m. lapkričio 5 d., penktadienis

Moliūgų ir pomidorų sriuba

        Ši kreminė moliūgų sriuba - dar vienas prancūziškas receptas iš Gerardo Depardieu "Gurmano knygos". Turbūt sirubą reikėtų pavadinti moliūgų ir porų sriuba, nes jie yra didžiausios sudedamosios dalys, o pomidorų čia reikės visai mažai. Beje, prie recepto rašoma, kad tai kiekis 4-ioms porcijoms, tačiau man išėjo dideliausias puodas sriubos, gal 12-ai alkanų vyrų pamaitinti. Nežinau, gal prancūziškos daržovės 4 kartus mažesnės už mūsiškes :)

Reikės:
Moliūgai 500 g
Bulvės 2 vnt.
Porai 2 vnt.
Pomidorai 4 vnt.
Sviestas 20 g
Druska, juodieji pipirai~
Muskatas žiupsnis
Grietinė 200 g
Tarkuotas parmezanas 20 g
Skrebučiai ~
Česnako 1 skiltelė

       Porus supjaustome žiedeliais. Moliūgą nulupame ir supjaustome kubeliais. Bulves nulupame ir taip pat supjaustome kubeliais. Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame ir sutriname šakute. Dideliame puode išlydome sviestą, ant jo pakepame porus. Kai porai suminkštėja, supilame pomidorus ir dar patroškiname. Suberiame moliūgo ir bulvių kubelius ir užpilame vandeniu, kad visos daržovės būtų apsemtos. Pagardiname druska, pipirais ir kaitiname ant nedidelės ugnies 20 minučių. Kai daržovės išverda, sutriname viską elektrine trintuve. Sudedame grietinę, pagardiname muskatais.
       Duoną paskrudiname ir įtriname česnako skiltele. Knygoje siūloma parmezaną berti tiesiai į puodą, tačiau aš pyliau sriubą į lėkštes ir tada apibarsčiau sūriu kiekvieną atskirai.

1 komentaras: