2010 m. lapkričio 24 d., trečiadienis

Moliūgų ir obuolių desertas


       Kaip ir daugelis, labai pamėgau moliūgus. Šį rudenį išbandžiau daugybę receptų su moliūgais, beveik visi jie atsidūrė šiame tinklaraštyje (išskyrus vieną, patyrusį fiasko...). Šiandien pateikiu turbūt jau paskutinį moliūginį receptą, kurį nusižiūrėjau sveikuolės Ugnės bloge. Tikrai superinis desertas, man galbūt labiau tinkantis pusryčiams, bet ateityje būtinai gaminsiu jį dar kartą.

Reikės:
Moliūgo gabalėlis 100 g (be žievės)
Obuoliai 1 vnt.
Sviestas 1 v.š.
Rudasis cukrus 1 v.š.
Medus 1 v.š.
Graikiniai riešutai 1 v.š.
Cinamonas 1/2 a.š.
Jogurtas vanilinis 125 g

       Moliūgą nulupame ir supjaustome kubeliais. Obuolio nelupame, taip pat supjaustome kubeliais. Keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame cukrų ir moliūgą. Truputį apkepiname ir sudedame obuolius, riešutus, medų ir cinamoną. Dar šiek tiek pakepiname ir nukeliame nuo ugnies. Galima paskaninti trupučiu citrinos sulčių, tačiau aš to nedariau.
       Sudedame kepintus obuolius ir moliūgus į desertinius indelius, užpilame jogurtu ir papuošiame riešutų puselėmis. Labai skanu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą