2010 m. lapkričio 25 d., ketvirtadienis

Upėtakis salotose su jogurtiniu padažu


       Galbūt reikėtų pavadinti šį patiekalą - karštos salotos su upėtakiu ir jogurto padažu. Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi, išties buvo skani, maistinga ir sveika vakarienė. Pagal rekomenduotą receptą čia dar labai būtų tikę keletas šviežių ridikėlių, tačiau neseniai pažiūrėjusi vieną TV laidą apie nitratus maiste, visam laikui atsisakiau olandiškų ridikėlių...

2 porcijoms reikės:
Upėtakis 2 kepsneliai
Alyvuogių aliejus 1 v.š.
Citrinos 1/2 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Šparaginės pupelės 200 g
Salotų lapai 2 saujos (naudojau Pekino)
Druska, juodieji pipirai ~
Natūralus jogurtas 200 g
Cukrus 1 a.š.
Svogūnų laiškai/petražolės/krapai

       Šparagines pupeles apverdame sūdytame vandenyje. Kiaušinius kietai išverdame. Žuvies kepsnelius lengvai pasūdome, pagardiname pipirais ir apkepame ant šlakelio aliejaus. Iš jogurto, druskos, cukraus ir kapotų žalumynų sumaišome padažą.
       Dedame į lėkštes salotų lapus, šparagines pupeles, užpilame jogurto padažu. Ant viršaus dedame žuvies kepsnelius ir kiaušinių ketvirčius, papuošiame citrinos gabalėliu. Labai skanus padažiukas, puikiai tinkantis prie žalių daržovių - tikrai sužavėjo...
       Recepto šaltinis - niam niamm.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą